В ТЕЦ Сливен не се горят опасни отпадъци, обявиха от

...
В ТЕЦ Сливен не се горят опасни отпадъци, обявиха от
Коментари Харесай

В ТЕЦ Сливен не се горят опасни отпадъци

В Топлоелектрическа централа " Сливен " не се горят рискови боклуци, оповестиха от централата в Деня на отворените порти. За горене се употребяват RDF и биогориво от България и въглища. Оползотворена е съвсем на изцяло единствената до момента доставка на модифицирано гориво, импорт от Италия.

От две години в сливенската топлоцентрала се употребява модифицирано и биогориво. Температурата, при която се изгаря горивото е над 1050 градуса. Изгорелите газове минават през няколко стадия на ликвидиране и в атмосферата излиза единствено пара, безапелационни са от централата.
Инж. Павлин Костов, шеф на Топлоелектрическа централа " Сливен ": Този RDF e главно български. Той идва от депото в Хаджидимитрово, а от последните няколко дни и от завода в София. Италианския RDF е импортиран един път на територията на Топлоелектрическа централа " Сливен ".
Показателите за нездравословните излъчвания се наблюдават непрестанно, като междинните правила се регистрират на всеки 30 минути.
Веселин Василев, шеф завод на газоочистваща апаратура, Топлоелектрическа централа " Сливен ": Показателите, които ги следим, са по сложно позволение, което ги имаме – хлор, хлороводород, въглеводороди, серен двуокис, азотните оксиди, които са доста значими и въглеродния окис. Всички в този момент са в норма, както всеки ден.
Хората в Сливен и еколози обаче, не престават да имат подозрения за вредата, която се нанася на околната среда и на въздуха от ТЕЦ-а.
Данита Зарчинова: Не се приказва за състава, дали въобще се преглежда какво има вътре, защото и състава на RDF на столичния цех също не е напълно явен.Георги Диловски: Прави ми усещане че в отделения боклук има много ненапълно изгорели елементи.
Представители на ДАНС, Икономическа полиция и екоинспекцията през вчерашния ден са взели нови проби от Топлоелектрическа централа " Сливен " за определяне на възможни нередности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР