В ТЕЦ Бобов дол“ са изгорили отпадъци без разрешително. Това

...
В ТЕЦ Бобов дол“ са изгорили отпадъци без разрешително. Това
Коментари Харесай

В ТЕЦ „Бобов дол“ са горили отпадъци без разрешително

В Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ са изгорили боклуци без позволение. Това стана ясно от думите на новия министър на близките среда и водите Емил Димитров, който беше на обиколка в региона, съобщи БГНЕС.
„ Тук съм, с цел да окажа подпомагане, няма арестувани, няма замърсяване, има горени на боклук, за който няма позволение “, сподели министърът. Той съобщи, че няма право да приказва, защото има формирано досъдебно произвеждане в Районна прокуратура-Дупница. „ Горенето е прекратено “, безапелационен е министър Димитров.
Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че под управлението на Районна прокуратура – Дупница се води следствие за закононарушение срещу националното здраве и срещу околната среда в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “.
По сигнал на Търговско дружество „ Национална сигурност “ и икономическа полиция при ОД Министерство на вътрешните работи на град Кюстендил, екип от прокурори и следователи, взаимно с представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда  Перник, са направили следствени дейности по отношение на информация за ръководство на рискови боклуци не по открития ред и горене на същите без сложно позволение от Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник. На собствен ред това би могло да води до вероятно замърсяване на околната среда и да основава заплаха за здравето на хора, скотски и растителни типове.
В хода на следствието е бил осъществен оглед на местопрестъпление, конфискувани са голям брой материални доказателства, разпитани са очевидци, изискани са писмени документи за реализиране на активността. Понастоящем на място три мобилни лаборатории правят нужните проучвания. Разследването продължава.
Повече по тематиката с отпадъците вижте в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР