В Тетово бе обявен тридневен траур от днес до 11

...
В Тетово бе обявен тридневен траур от днес до 11
Коментари Харесай

След пожара в COVID отделение: Обявиха тридневен траур в Тетово

В Тетово бе разгласен тридневен печал от през днешния ден до 11 септември за жертвите на пожара, избухнал нощес в локалната мобилна болница, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Съветниците показаха респект към жертвите, а кметът Теута Арифи заяви, че оживелите в пожара са в положително положение, само че не знаеше за какъв брой лица става дума. Засега няма информации обвързван ли е пожарът с спиране на тръби за О2.

Снимка: EPA

Министерството на здравеопазването заяви, че по време на пожара в болничното заведение е имало 26 пациенти, 14 са починали, а 12 са трансферирани в болничното заведение в Тетово и животът им не е в заплаха. Няма потърпевши медицински лица.

Пожарът избухна нощес и за малко време изгоря целият Коронавирус център. В гасенето участваха над 30 пожарникари със седем коли. Пожарът бе угасен за към половин час.

Снимка: EPA

Няма удостоверение на медийните информации, че вероятни пропуски при построяването на болничното заведение може да са причина за пожара. Министерството на здравеопазването съобщи, че мобилните лечебни заведения в страната са построени по всички признати стандарти.

Редица прояви бяха анулирани заради нещастието. Кабинетът на президента Стево Пендаровски заяви, че плануваните прояви във връзка 8 септември, Деня на независимостта, са анулирани. По-рано и други институции анулираха плануваните мероприятия.

Към момента няма публични данни за починали или потърпевши български жители при пожара в Тетово, осведомиха от българското външно министерство. Посолството ни в Скопие е в контакт с локалните управляващи и следи с нараснало внимание обстановката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР