В терминалите за самотаксуване няма пари в брой, тъй като

...
В терминалите за самотаксуване няма пари в брой, тъй като
Коментари Харесай

АПИ за кражбата на машина за винетки: Вътре няма пари, работят само с карти

В терминалите за самотаксуване няма пари в брой, защото заплащанията през всички терминали за самотаксуване се правят с дебитна или кредитна карта, оповестиха от пресцентъра на АПИ.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ прави това конкретизиране във връзка запитвания от медии след кражбата на терминал за самотаксуване тази нощ от бензиностанция край София.

Непосредствено след приемане на сигнала за кражбата на терминал за самотаксуване в Националното толуправление връзката на машината с Електронната система за събиране на пътни такси е блокирана. Терминалът е деактивиран и всевъзможни опити за злоупотреби с Електронната система за събиране на пътни такси са отстранени.

В осведомителната система на терминала не се съхраняват данни на дебитните или кредитните карти, с които са осъществени заплащания. Системата за пазаруване на електронни винетки не изисква въвеждането на персонални данни, по тази причина и ползвателите на съответния терминал нямат причина за терзание.

Всички терминали за самотаксуване в страната са застраховани против кражба или щета. Националното толуправление има подготвеност да инсталира нова машина след съгласуваност с представители на комерсиалния обект.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР