В тениса е трудно да играеш всеки мач по най-добрия

...
В тениса е трудно да играеш всеки мач по най-добрия
Коментари Харесай

Пет съчетания за подготовка за тенис мач

В тениса е мъчно да играеш всеки мач по най-хубавия метод. Има някои фактори, които могат да лимитират оптималния ви капацитет, които би трябвало да се вземат поради:

– Вътрешни фактори: На физическо равнище (липса на подвижност, мускулна болежка заради мач, изигран предния ден…), само че също и на психическо равнище (емоционално положение, мисли, спортен стрес, липса на мотивация…).

– Външни фактори: Метеорологични условия (температура, вятър, слънце…), игралната повърхнина, играта на съперника, качеството на топките, персоналната екипировка, разчувстваната аудитория по границата на терена.

Въпреки че има няколко фактора, които би трябвало да се вземат поради, в случай че практикувате положителни привички, можете да се доближите до най-хубавото си равнище. Ето за какво е значимо да създадем рутина, с цел да избегнем тези фактори да ни пречат да играем на най-хубавото си равнище. Ще разгледаме съответен случай, пет съчетания, които ще ви оказват помощ да се подготвите за тенис мач допустимо най-добре. Не става въпрос за елементарна загрявка преди мач, има няколко техники, които да научите и повтаряте постоянно, с цел да се подготвите.

Закуска и подготвяне на чантата

Храненето добре преди мач също е доста значима част от вашата рутина. Защото без гориво тялото няма да има задоволително сила, с цел да издържи цяло осъществяване. Например, яденето на млечен артикул, овесена каша, плод и топла напитка ще бъде задоволително, с цел да отидете на корта с цялостен контейнер. Внимавайте да не ядете прекалено много захар преди мач, с цел да избегнете повишение на гликемичния си показател и по-късно бързо привършване на силата.

След като батериите се презаредят, подгответе деликатно чантата си, като поставите всички съществени аксесоари (кърпа, ракети, дръжки, питиета...) в нея. Това са оръжията, които ще употребявате, тъй че ги подгответе рационално. Не забравяйте да тръгнете за шампионата авансово, с цел да пристигнете 30 минути преди този момент, с цел да можете да загреете последователно и интензивно.

Да откриете всички нужни храни и материали за подготовка от време на време може да бъде предизвикателно, изключително в случай че следвате прецизен режим и избрани бюджети. Именно заради тази причина може да оптимизирате времето си като откриете всичко нужно за вас, от спортни продукти до хранителни артикули в. Там елементарно може да търсите в търсачката продуктите, които са ви нужни и да ги сравнявате, с цел да откриете най-подходящия за вас.

Психическо образование + позитивно умствено кондициониране

Често приказваме за физическо загряване, само че психическото загряване е също толкоз значимо. Тъй като това е нашият мозък, водачът на нашето тяло, този, който ще ни помогне да възпроизведем придвижване, той несъмнено е главен фактор, с цел да изпълняваме всеки спорт. Положителната психическа подготовка ще усили възможностите ви за триумф. Положителното мислене ни дава огромни шансове да създадем верните дейности и да реализираме мечтаните резултати. За задачата просто би трябвало постоянно да си повтаряте позитивни, мотивиращи думи, за да  позитивно. Колкото повече си повтаряте позитивни думи, толкоз повече ще убеждавате мозъка си, че можете да го извършите. От всеки един от вас зависи да откри думите, които го стимулират.

Ментална визуализация

Много спортисти от ден на ден употребяват тази тактика за креативна визуализация, с цел да подобрят представянето си в шампионати. Всъщност, колкото повече тялото и мозъкът са в естетика, толкоз по-силни са нашите физиологични и биомеханични умения. Това се състои в основаване на сюжет в главата ви, в който можете да видите по какъв начин постигате задачата си, печелите и се ръкувате с съперника си.

Всички тези позитивни изображения могат да ви оказват помощ:

– Коригиране на техника

– Преодоляване на душевен блок, който не може да бъде преодолян физически

- Отпуснете се

– Увеличете силата си

– Подобрете концентрацията си

– Развийте настройка за победа

Тези първи две рутинни процедури са страхотна композиция, с цел да се концентрирайте върху задачата си за деня: да постигнете най-хубавото равнище на съревнование. След като мозъкът ви се загрее, е време леко да разсъните тялото си.

Упражнения за пъргавина на ставите

Тялото е подложено на тестване по време на мач. Ето за какво е значимо да се уверите, че неговата механика работи вярно, с цел да се подготвите. Прогресивното пускане ще разреши на тялото да откри, които ще са нужни по време на мач. Важно е да вършиме извършения за еластичност, преди да положите старания, с цел да предотвратите пострадване на ставата, което може да попречи на придвижване (сервиз, форхенд).

Загрявка преди мача

От вас зависи да намерите правилната  за вас. Такъв, който последователно ще усили сърдечната периодичност и телесната ви температура. Така че ще пристигнете на корта, подготвени да ускорите до 100% през цялото време. Слушането на музика, която харесвате, ще ви помогне да останете съсредоточени. Освен това ще ви помогне да се отпуснете, в случай че имате потребност, или да повишите силата си. Изберете вярната музика съгласно вашето прочувствено или физическо положение през този ден. Докато загрявате преди мача, също е добра концепция да употребявате позитивна креативна визуализация, с цел да се ободрите и да влезете на корта, подготвени за борба. Комбинацията от физическо загряване + музика + визуализация е идеална преди започване на мач. Това е търсене на съвършена естетика на тялото и мозъка.

Заключение

Трябва да се научите по какъв начин да практикувате, привички, които ще ви разрешат да влезете на корта физически и душевен подготвени.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР