В тенис средите се говори все по-засилено, че ръководството на

...
В тенис средите се говори все по-засилено, че ръководството на
Коментари Харесай

Официално: Медведев и всички останали руски играчи няма да участват на Уимбълдън!

В тенис средите се приказва все по-засилено, че управлението на Уимбълдън ще забрани присъединяване в конкуренцията на състезатели от Русия и Беларус. Причината е нашествието на Русия в Украйна, която бива поддръжка във военните си дейности от Беларус.

Турнирът върху,,свещената трева " ще бъде първият, който подхваща толкоз сурови ограничения към спортистите от двете страни. За решението на организацията рано тази заран осведоми Кристофър Клери, един от влиятелните публицисти на New York Times, откакто е получил удостоверение от бюрократ на висока позиция в интернационалните структури на тениса. В последна сметка вярата за тенисистите от Русия и Беларус да вземат присъединяване в шампионата остава, до момента в който не е постъпило окончателното мнение по случая от страна на All England Club, които са хазаин на третата,,мейджър " конкуренция за годината.

Това решение значи, че огромна част от международния тенис хайлайф ще пропусне Уимбълдън. Сред най-видните имена са двамата представители на,,Сборная " в топ 10 на международната класация - Даниил Медведев и Андрей Рубльов, като в добавка към тях са Аслан Карацев и Карен Хачанов намиращи място в първите 30 на света. Сериозни последици ще има и за състезалките от Беларус, като при тях виждаме миналогодишната полуфиналистка - международната номер четири Арина Сабаленка, както и носителката на два Шлема - някогашната номер едно Виктория Азаренка. Броят на рускините в топ 40 е пет, като най-високоранкирана е Анастасия Павлюченкова.

Скоро след експлоадирането на войната в края на февруари тенис организациите реагираха незабавно, като отстраниха Русия и Беларус от отборните надпревари. Не мина дълго преди двете страни да изгубят участието си в ITF, с което последва и анулиране на шампионатите в някогашните социалистически републики. Тенисистите не бяха повлияни дотам от решенията на ITF и продължиха да се състезават на най-високо равнище, въпреки и като,,неутрални ", без право на букви на своите страни.

В същото време украинските им сътрудници взеха образец от свои сънародници в други спортове и пожелаха да бъде въведено цялостно несъгласие за присъединяване на състезателите от Русия и Беларус.

Ръководните лица на ATP и WTA отхвърлиха да подхващат сходен ход, като опазиха съветските и белоруски спортисти с предлога, че те нямат виновност за дейностите на политиците в своите страни. Освен това Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Анастасия Павлюченкова на няколко пъти видно споделиха желанието си за мир, като ясно показаха позицията си срещу войната.

,,Убеден съм в мнението си, че тези самостоятелни спортисти не би трябвало да бъдат наказвани поради решенията на властнически водачи, които правят ужасни и неприемливи дейности. Ако приемем, че това въпреки всичко се случи, което е част от цялостната тактика на Русия и локалното население заплати цената за решенията на държавното управление, то това сигурно е нещо, което ние не поддържаме. ", - разяснява президентът на WTA Стив Саймън.

Турнирите от Големия шлем имат свободата сами да взимат решения, заради което по никакъв метод ATP и WTA не могат да окажат въздействие върху постановлението на най-стария,,мейджър ". Също по този начин е значимо да се означи, че решението е взето в резултат на сериозен напън от страна на английското държавно управление и в частност министър председателят Борис Джонсън.

Източник: NYTimes.com

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР