В темата "Рокля" скулпторът Живко Седларски работи вече единадесета година.

...
В темата "Рокля" скулпторът Живко Седларски работи вече единадесета година.
Коментари Харесай

Скулптори ни разкриват жената в миговете, когато е весела и щастлива

В тематиката "Рокля " скулпторът Живко Седларски работи към този момент единадесета година.

Творбите му пресъздават финеса, нежността и очарованието на дамата, облечена в рокля. Често в скулптурите му виждаме роклята, а дамата остава невидима. Но тя постоянно се усеща като наличие, въодушевление и темперамент. Така е и с „ пенливите рокли”, сътворени от българския художник, който живее във Франция. Вдъхновени от шампанското, те ни описват за дамата в миговете, когато е радостна и щастлива, омаяна от пенливото вино.


Оригиналът на скулптурата „ Пенлива рокля” през днешния ден се намира в Бон - градче в сърцето на френския район Бургундия.

Високата над 2 метра статуя на жена в позлатена рокля с релеф на балончета е обсипана с над 2200 капсули от шампанско.

Идеята си скулптурата да бъде покрита с капачки от шампанско създателят предлага, още когато получава поръчката да създаде творбата.



Формата на роклята идва в процеса на работата по творбата, споделя Живко Седларски. „ Идеята за формата се роди непринудено от същността на шампанското. От там пристигна пяната, която да оформи бъдещата рокля”, съобщи той.

След откупуването на истинската статуя, създателят ѝ прави нейни разновидности, както и дребна пластика на фигурата.

Произведенията на българския ваятел красят паркове, крепости, търговски центрове, площади, учебни заведения, музеи и галерии в целия свят. Негови монументални статуи има във Франция, Белгия, Германия, Испания, Швейцария, Съединени американски щати, Ливан, Китай и други страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР