В телевизионно обръщение късно вечерта Зеленски посочи, че стотиците хиляди

...
В телевизионно обръщение късно вечерта Зеленски посочи, че стотиците хиляди
Коментари Харесай

Зеленски зове цивилните да се евакуират от Донецк frognews.bg

В телевизионно послание късно вечерта Зеленски уточни, че стотиците хиляди хора, които към момента са в зони на бойни дейности в по-големия район Донбас, който включва Донецк, както и прилежащата област Луганск, би трябвало да изоставен.

" Колкото повече хора изоставен района на Донецк в този момент, толкоз по-малко хора ще има време да убие съветската войска “, сподели той, добавяйки, че жителите, които са напуснали, ще получат обезщетения.

Местни медии цитираха вицепремиера Ирина Верешчук, която уточни, че евакуацията на цивилни би трябвало да се извърши преди началото на зимата поради " унищожените " доставки на природен газ в района.

Това не е първият път, когато украинските управляващи приканват цивилните да изтеглят регионите, които управляват в Донецк.

По-рано в събота украинските военни оповестиха, че повече от 100 съветски бойци са били убити и седем танка са били унищожени в боевете на юг в петък, в това число региона на Херсон, който е в центъра на контранастъплението на Киев в тази част на страната и основна връзка за Москва.

Железопътният трафик до Херсон през река Днепър е пресечен, сподели южното военно командване, евентуално в допълнение изолирайки съветските сили на запад от реката от доставки в окупирания Крим и на изток. Южно от град Бахмут, който Русия уточни като съществена цел в Донецк, украинските военни споделиха, че съветските сили са " отчасти съумели " да открият надзор над селището Семигиря, като са го щурмували от три направления.

Украйна употребява доставени от Запада ракетни системи с огромен обхват на деяние, с цел да повреди тежко три моста над Днепър през последните седмици, отрязвайки град Херсон и - съгласно оценката на английските военни чиновници - оставяйки 49-та съветска войска мощно уязвима на западния бряг на реката.

Служители от назначената от Русия администрация, ръководеща Херсонска област по-рано тази седмица, отхвърлиха западните и украинските оценки на обстановката. Според изказванията на Дмитро Бутрий боевете не престават в доста елементи на района и Бериславският регион, северозападно от водноелектрическата централа Каховка, е бил изключително мощно обиден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР