В телевизионно интервю пред CBS бившият заместник директор на ЦРУ

...
В телевизионно интервю пред CBS бившият заместник директор на ЦРУ
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ: САЩ натискат България, Гърция и Ирак за руските самолети

В телевизионно изявление пред CBS някогашният заместител шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Морел съобщи, че Съединени американски щати оказват напън върху иракските, българските и гръцките управляващи, с цел да не позволен съветски транспортни самолети в своето въздушно пространство по пътя им за Сирия. „ Съединени американски щати оказват голям напън върху Ирак, с цел да спрат тези полети “, сподели Морел. Според него има три пътя за доставка на съветско въоръжение в Сирия.

„ Единият е през Турция, само че турците споделиха „ не “. Властите на Съединени американски щати са се обърнали към България и те също не позволиха полети. Иранците се съгласиха да позволен съветски самолети през територията си, само че това ще значи те да прелитат над Ирак. Затова мисля, че дипломатическият фокус ще е върху Ирак. Ще забележим по какъв начин ще постъпят иракчаните “, сподели Морел.

„ Американското разузнаване следи съветските дейности в Северозападна Сирия. Още има неясноти, само че главната ни доктрина е, че руснаците строят авиобаза “, счита Морел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР