В телевизионния сериал Короната кралица Елизабет II казва на Уинстън

...
В телевизионния сериал Короната кралица Елизабет II казва на Уинстън
Коментари Харесай

Стана ясно защо кралското семейство никога няма да живее в Бъкингамския дворец

В телевизионния сериал „ Короната ” кралица Елизабет II споделя на Уинстън Чърчил, че отхвърля да живее в Бъкингамския замък и избира скромния и комфортен Кларънс хаус за дом на фамилията си. Въпреки това фамилията й напълно скоро идва в Бъкингамския замък. „ Мислех, че ненавиждаш двореца”, отбелязва тогава принц Филип. А Елизабет II му отвръща: „ Ненавиждам това място. Ние всички го ненавиждаме”.



Наистина е доста мъчно формалната лондонска резиденция на монарсите, която се състои от 775 стаи, да се назова уютна. Тя поразява с грандиозността си всеки собствен клиент. Едуард VII даже назовава двореца пантеон, а херцогът на Уиндзор го съпоставя с същински затвор.



През 2016 година се появи информация, че Бъкингамския замък се нуждае от незабавен ремонт, който ще коства към 455 милиона $. Дори и след него, бъдещите крале и кралици наподобява не възнамеряват да се реалокират там. Следващият правоприемник на престола – принц Чарлз, и брачната половинка му – херцогинята на Корнуол Камила, считат да живеят в Кларънс хаус.



Принц Чарлз не вижда Бъкингамския замък като практично жилище. Според него по-изгодно е дворецът да стане по-достъпен за необятната аудитория, трансформирайки се в музей.



В момента дворецът е отворен за гости единствено през лятото, само че членовете на кралското семейство възнамеряват да го държат отворен най-малко шест месеца в годината, а за какво не и по-дълго.

„ Загубите по поддръжката на толкоз голям дом могат да бъдат обезщетени от продажбата на билети на искащите да го посетят като музей”, разясняват източници.



Решението на принц Чарлз се поддържа и от сина му - принц Уилям. Той счита, че дворецът е прекомерно муден за актуалния живот.



Затова и членовете на кралското семейство в лицето на херцогиня Кейт, принц Хенри и принцеса Шарлот не престават да живеят в двореца Кенсингтън.



Още е рано да се приказва за края на една ера, защото Бъкингамският замък е станал публична лондонска резиденция на английските монарси през 1837 година, когато там се открива кралица Виктория.



Според разнообразни източници, доближени до кралското семейство, при ръководството на принц Чарлз той ще остане публично място за осъществяване на дипломатически приеми и тържества, просто хората ще имат повече благоприятни условия над надникнат зад стените му.

Източник: ofigenno.com
Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР