В Телеграм канала на пресслужбата на Пригожин се появи гласово

...
В Телеграм канала на пресслужбата на Пригожин се появи гласово
Коментари Харесай

БиБиСи: Пригожин обвини руската армия за удари по тилови бази на Вагнер

В " Телеграм " канала на пресслужбата на Пригожин се появи гласово известие , обозначена като изказване на Евгений Пригожин, в която глас, в действителност сходен на Пригожин, гневно упреква съветското военно ведомство за ракетните удари по " тиловите лагери "  на ЧВК " Вагнер ", вследствие на които са " убити голям брой наши бойци ".

Това заяви Би Би Си.

Пригожин, в случай че това е той, не прецизира къде са се намирали лагерите и по какъв начин са били координирани многочислените ракетни удари. Към момента няма без значение удостоверение на тези думи.

Каналът " Шапката на Пригожин ", който нормално е еднакъв по наличие с пресслужбата на Пригожин, до момента в който самият той по-рано уверяваше, че няма нищо общо с него, преди този момент беше разгласил репост от канала " Разтоварване на Вагнер ", който разгласява видео, снимано в гората, на което се виждат паднали дървета и на някои места пламъци.

Би Би Си не е проверила достоверността на това видео. В заглавието се прецизира, че се допуска, че ударът е пристигнал откъм гърба .

Още няколко минути по-късно каналът на пресслужбата на Пригожин разгласява друга гласова поща със същия сходен глас, в която се оповестява за решението на " съвета на командирите на ЧВК " Вагнер ".
 Бойците от
Бойците от " Вагнер " още си чакат обещаните медали, неудовлетворен Пригожин

Путин даде поръчка, че ще ги награди за борбата в Бахмут

" Злото на военното управление на Русия би трябвало да бъде спряно ", произнася гласът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР