В телефонен разговор с президента на Индия Драупади Мурму държавният

...
В телефонен разговор с президента на Индия Драупади Мурму държавният
Коментари Харесай

Радев проведе телефонен разговор с президента на Индия, благодари за освободения кораб „Руен“

В телефонен диалог с президента на Индия Драупади Мурму президентът Румен Радев изрази признателността на страната ни и на българския народ за високия професионализъм на индийските военноморски сили, които на 16 март т.г. освободиха похитения от пирати търговски транспортен съд „ Руен “ и членовете на неговия екипаж, измежду които и седем български жители. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът Радев оцени високо поддръжката на индийската страна, както и смелостта на военнослужещите, взели участие при спасяването на моряците и освобождението на кораба. „ Индийските военноморски сили демонстрираха значимата роля на Индия за гарантирането на сигурността на корабоплаването в района “, съобщи българският държавен глава. Двамата президенти се сплотиха в оценката си, че Румен Радев уточни, че спасяването на похитения „ Руен “ укрепва дългогодишното другарство, което двете страни са построили.

През актуалната 2024 година се навършват 70 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Индия. Президентът на Индия Драупади Мурму насочи покана към президента Румен Радев да реализира посещаване в Индия в комфортно за двете страни време, с цел да бъде маркирана годишнината и да се очертаят вероятностите за следващо развиване на двустранното съдействие. В телефонния диалог и двамата държавни глави означиха капацитета за надграждане на партньорствата в редица сфери от съвместен интерес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР