В телефонен разговор с министър-председателя на Чехия Андрей Бабиш премиерът

...
В телефонен разговор с министър-председателя на Чехия Андрей Бабиш премиерът
Коментари Харесай

Борисов разговаря с чешкия премиер; Бабиш: Продажбата на ЧЕЗ е законосъобразна


В телефонен диалог с министър-председателя на Чехия Андрей Бабиш министър председателят Бойко Борисов изиска на способените български органи да бъде предоставена информацията, с която чешкото държавно управление разполага, по договорката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България, оповестиха от държавната пресслужба.

Борисов изрази угриженост от желанията на сдружението, в което чешката страна има 63%, да продаде активите си на компания, която не се е потвърдила на пазара. Борисов уточни, че ЧЕЗ България е част от системата за национална сигурност на страната и договорката, осъществена без нужната бистрота, провокира основателна паника.

Премиерът Бабиш уточни, че е осведомен от Надзорния съвет на сдружението, че продажбата е изцяло законосъобразна и не съставлява риск за никоя от страните. Извършени са инспекции на купувача и във връзка с способността му да ръководи електроенергийното сдружение в България, и във връзка с произхода на средствата за възнаграждение на активите, които са посочили, че не съществуват проблеми за реализиране на договорката.

Министър-председателят на Чехия изрази подготвеност да даде на българските управляващи материалите с резултатите от инспекциите. Борисов заяви, че към този момент е упълномощил на ДАНС и на Национална агенция за приходите инспекции на купувача и на събитията към договорката и е изискал съдействието на КФН и КЕВР по случая. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР