В телефонен разговор руският президент Владимир Путин и германският канцлер

...
В телефонен разговор руският президент Владимир Путин и германският канцлер
Коментари Харесай

Меркел към Путин: Ало! Да поговорим за Украйна

В телефонен диалог съветският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел са се оповестили за прецизно съблюдаване на минските съглашения, реализирани на срещите на високо ниво на „ нормандския формат “. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, като прецизираха, че диалогът е бил по самодейност на Меркел.

Става дума на първо място за осъществяването на „ формулата на Щайнмайер “ и за изтеглянето на войските и военната техника от линията на прикосновение в региона на селищата Золотое и Петровское.

Президентът Путин подчертал, че под разнообразни предлози украинската страна отхвърля да извърши второто изискване.

Предложението на някогашния немски външен министър и сегашен президент Франк-Валтер Щайнмайер планува произвеждането на избори в обособени региони на Донецка и Луганска област и краткотрайното влизане в действие на Закон за особения им статут в деня на вота.

Ако изборите бъдат приети за почтени и свободни от Организацията за сигурност и съдействие в Европа, то законът би трябвало да стартира да работи на непрекъсната основа.

Руската страна е изтъкнала, че идната среща на „ нормандската четворка “ би трябвало да бъде деликатно готова и да се увенчае с съответни резултати.

Путин и Меркел са разискали също по този начин обстановката в Сирия и в Либия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР