В телефонен разговор на 28 юли вечерта китайският председател Си

...
В телефонен разговор на 28 юли вечерта китайският председател Си
Коментари Харесай

Си Дзинпин и Джо Байдън обмениха мнения за двустранните контакти и въпроси от взаимен интерес

В телефонен диалог на 28 юли вечерта китайският ръководител Си Дзинпин и американският президент Джо Байдън организираха откровен продан за двустранните контакти и ползи от съвместен интерес, съобщи радио Китай.

Си Дзинпин уточни, че сега разтърсванията в света са доста и измененията не престават. Пречките пред развиването и сигурността се ускоряват. На фона на това интернационалната общественост и народите от всички страни се надяват Китай и Съединени американски щати да играят управителна роля, да пазят мира и сигурността в света и да подтикват световното развиване и разцвет, както и да извършват отговорностите си на две огромни страни.

Си Дзинпин акцентира, че определянето на китайско-американските връзки като стратегическа конкуренция и на Китай като основен конкурент и най-сериозно дълготрайно предизвикателство са неверни преценки за двустранните контакти и неразбирателство във връзка с развиването на Китай. Това също ще подведе двата народа и интернационалната общественост. Пекин и Вашингтон би трябвало да поддържат обмена на разнообразни равнища, добре да употребяват актуалните канали за продан и да подтикват двустранното съдействие. Относно тайванския въпрос китайският водач посочи, че Съединени американски щати би трябвало да отстояват правилото за един Китай, както и да съблюдават трите взаимни официални съобщения.

Джо Байдън съобщи, че сега светът се намира във значим интервал. Сътрудничеството сред двете страни е освен от изгода за двата народа, само че и целия свят. Той удостовери, че политиката на Съединени американски щати за един Китай не се е трансформирала и ще остане същата. Съединени американски щати не поддържат " независимостта " на Тайван.

По време на диалога двамата държавни глави размениха и отзиви за рецесията в Украйна, за което Си Дзинпин удостовери кардиналната позиция на Пекин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР