В телефонен разговор канцлерът Олаф Шолц и президентът на САЩ

...
В телефонен разговор канцлерът Олаф Шолц и президентът на САЩ
Коментари Харесай

Германия готви зимни помощи за Украйна на стойност от 11 милиона евро

В телефонен диалог канцлерът Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън са разискали нашествието на Русия и са се съгласили да не признават анексията на украински територии

Германското държавно управление приготвя нов пакет помощи за Украйна в размер на 11 милиона евро, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на немското списание " Шпигел ". Пратката ще включва доставка на якета и зимно съоръжение за украинската войска. Предвидени са и 100 000 комплекта термобельо и друго зимно облекло, 100 отопляеми палатки за екипажите, стотици мобилни електрогенератори и хранителни комплекти.

В края на лятото Украйна е поискала посредством НАТО незабавно зимно съоръжение за своите военни. В послание до генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг украинският министър на защитата Алексей Резников уточни, че Киев незабавно се нуждае от униформи за 200 000 бойци. " Шпигел " твърди, че и други натовски страни имат подготвеност да изпратят зимни помощи за Киев.

В същото време немското държавно управление разгласи, че канцлерът Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън са провели телефонен диалог, на който са определили последните нуклеарни закани на Кремъл като " безотговорни ". Двамата се съгласили, че сходна стъпка би имала извънредно съществени последствия за Русия, а оповестената частична готовност е " сериозна неточност ".

Шолц и Байдън са дискутирали и подготовката на идните срещи на страните от Г-7 и групата на 20-те най-развити стопански системи в света, на които ще бъдат разисквани нашествието на Русия в Украйна и последствията от нея.

Двамата водачи са се съгласили в никакъв случай да не одобряват анексирането от страна на Русия на украинска територия, наричайки го по-нататъшна ескалация, гласи изказването на немското държавно управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР