В Тел Авив вече се появиха специални контейнери, в които

...
В Тел Авив вече се появиха специални контейнери, в които
Коментари Харесай

Ресторанти хранят бедни хора в Тел Авив

В Тел Авив към този момент се появиха специфични контейнери, в които чиновниците на заведенията за хранене ще оставят храна за бедните. Първият подобен резервоар е подложен в центъра на града, оповестява РИА Новости, представена от БГНЕС. Досега пет ресторанта са дали единодушието си да вземат участие в плана.
Контейнерите ще бъдат с ключалки и дигитален код. Той ще е прочут на служащите от заведенията за публично хранене и локалните бездомни, които живеят на улицата - без значение дали са евреи, араби, незаконни мигранти от Африка или от други места. Ключалките с код са нужни, с цел да не се възползват хора, които са в положение сами да се погрижат за себе си.
Идеята зародила, до момента в който създателят на плана, публичният деятел Еляд Ашкенази, работил в ресторант преди няколко години.
„ Виждах, какъв брой огромно количество храна се изхвърля, когато заведенията затварят, единствено тъй като никой не я е купил и изял. В същото време бедните са принудени да ровят по сметищата. Започнах да вземам храна и да я давам на бездомните, които срещах по улиците, само че това ми отнемаше доста време. Започнах да мисля, какво може да се направи за усъвършенстването на процеса. Няколко месеца по-късно измислих такива контейнери с ключалки с код, в които чиновниците на заведенията за хранене ще могат да оставят непродадената храна за бездомните ”, споделя Ашкенази. Според него в Тел Авив Нуждаещите се от храна са приблизително 500 души.
Храната, която не е била взета през нощта, ще се изхвърля на идната заран.
За оня, който просто е гладен, само че не желае да си заплати за продуктите, в града ще се реализира различен план с името „ Хладилник ”, по който работят други хора.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР