В Тел Авив се появиха специални контейнери, в които служителите

...
В Тел Авив се появиха специални контейнери, в които служителите
Коментари Харесай

Ресторанти ще хранят бездомните в Тел Авив

В Тел Авив се появиха специфични контейнери, в които чиновниците на заведенията за хранене ще оставят храна за бедните. Първият подобен резервоар е подложен в центъра на града, оповестява РИА Новости.

Автор на започващия план е публичният деятел Еляд Ашкенази, у който концепцията зародила, като работил в ресторант преди няколко години. „ Преди няколко години работих в заведения за публично хранене – заведения за хранене, пекарни, и виждах, какъв брой огромно количество храна се изхвърля, когато заведенията затварят, единствено тъй като никой не я е купил и изял. В същото време бедните са принудени да ровят по сметищата. Започнах да вземам храна и да я давам на бездомните, които срещах по улиците, само че това ми отнемаше доста време. Започнах да мисля, какво може да се направи за усъвършенстването на процеса. Няколко месеца по-късно измислих такива контейнери с ключалки с код, в които чиновниците на заведенията за хранене ще могат да оставят непродадената храна за бездомните”, споделя Ашкенази, представен от Българска национална телевизия.

Храната, която не е била взета през нощта, ще се изхвърля на идната заран. Цифровият код от ключалките ще бъде прочут на служащите от заведенията за публично хранене и локалните бездомни, които живеят на улицата, без значение дали са евреи, араби, незаконни мигранти от Африка или от други места. Според Ашкенази, броят на хората, които се нуждаят от такава поддръжка, се трансформира, само че приблизително те са към 500.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР