В текущия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX,

...
В текущия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX,
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд обвинява Binance за срива на FTX

В настоящия правосъден развой против Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX, се появиха изказвания, сочещи Binance като източник на изминал баланс на Alameda Research. 

Съдебните протоколи демонстрират убеждението на Банкман-Фрийд, че този съперник е виновен за разкриването на документа пред медиите.

В съда е показан документ от ноември 2022 година, който обосновава съмнението на Банкман-Фрийд за присъединяване на Binance. Тези два субекта от дълго време са в спорни връзки, като в миналото бяха считани за крайъгълни камъни на промишлеността на цифровите активи.

Не доста от дълго време Сам Банкман-Фрийд и Чанпен Джао бяха основни изпълнителни шефове на две от най-големите компании за криптовалути в международен мащаб. Понастоящем Банкман-Фрийд е изправен пред съда за едно от най-значимите финансови нарушавания в историята на Съединени американски щати. Вследствие на това ролята на Binance в рухването на FTX последователно става ясно.

Неотдавнашните свидетелски показания разкриха, че FTX се е пробвала да ускори регулаторния надзор против Binance. Сега правосъден документ в допълнение утвърждава убеждението на Банкман-Фрид, че Binance е източникът на изтеклата балансова ведомост на Аламеда, която доближи до медиите. Това доказателство акцентира непоколебимата позиция на Банкман-Фрид по отношение на отговорността на Binance.  

Освен това приключването на салдото е изиграло основна роля за окончателния банкрут на компанията. Това способства за по-широката роля, която Binance изигра за разкриването на лъжливите действия на FTX.

В записка от Банкман-Фрийд са разказани евентуалните вложители за избавяне на платформата, където той показва, че Binance провежда PR акция против FTX.  

Той също по този начин уточни, че борсата “ ” и “ “. Вследствие на това Банкман-Фрийд посочи мощно оповестената угриженост на Binance за благосъстоянието на платформата.

Въпреки че отчетът сигурно форсира рухването на платформата, дейностите на Binance не бяха неоснователни. Твърдението на Банкман-Фрийд, че Binance предизвестява клиентите си за FTX, произтича от основателна угриженост.  

Още по-важно е, че те са били прави, изключително като се има поради множеството клиенти, които в този момент са наранени от лъжливите действия на FTX.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР