В текста, разбира се става дума за краве мляко. Според

...
В текста, разбира се става дума за краве мляко. Според
Коментари Харесай

Трябва ли възрастните хора да консумират прясно мляко?

В текста, несъмнено става дума за краве мляко. Според някои хранителни пирамиди би трябвало да пием към 2 чаши мляко или да ядем модифицирани артикули всеки ден. Това обаче не се приема на всички места – има както, по този начин и твърдо разбиране, че млякото не би трябвало да се пие от хора в зрелост.

Аргументите са доста – един от тях е фактът, че в животинския свят нито един от " възрастните " не пият мляко, което може да демонстрира, че не се нуждаят от него за по-нататъшно развиване или поддържане на здравето. Друг мотив е, че популяризирането на млякото е откритие на питателните концерни, които посредством обществени акции търсят нов метод да продават стоките си.
Неутрализира ли прясното мляко стомашните киселини?
Появата на киселини от стомаха, познати още като киселинен рефлукс, е проблем, от който страдат мнозина. Неволната поява на киселини от...

Какво има в самото мляко? Даваме глас на тези, които са " от съперниците ".

Аргументи против млякото в диетата за възрастни

Излишъкът от калций предизвиква фрактури – в този случай, съгласно съперниците на потреблението на мляко, остатъкът от калций е нездравословен. Защо? Пиенето на мляко провокира бързо повишение на равнището на този детайл в кръвта, което води до също толкоз мощно обособяване от тялото. Поради тази причина, съгласно скептиците има недостиг на калций. Оттук и правият път към фрактури и остеопороза. Освен това диетичният калций може да бъде набавен посредством ястие, да вземем за пример бадеми. 

Млякото се получава от крави, огромна част от които са отглеждани в неприятни условия. Въпреки че европейските или международните стандарти изискват потреблението на подобаващи пространства, храна и контролиране на използването на медикаменти или вещества, стимулиращи растежа, за доста хора тази процедура е несъвместима с екологичния светоглед. Производството на мляко, а оттова и развъждането на крави, употребява доста запаси (включително вода) и е отговорно за огромен % от излъчванията на CO2 в атмосферата. 

Алергия към казеин – Млякото е един от най-големите алергени. В неговия случай обаче (да не се бърка с нетърпимост към лактоза!), това визира дребен % от човечеството, не повече от 3% от популацията. Всъщност този проблем е маргинален. 
Напитките, които да пиете преди лягане за по-лесно заспиване
Безсънието е постоянно срещано събитие, с което всеки от нас се сблъсква най-малко един път в живота си и което нанася огромни проблеми вълху нашия...

Непоносимост към лактоза – твърди се, че към 15% от хората в Европа имат нетърпимост към лактоза, което е един от главните причини против нейната консумация. Защо да го пиете (или да ядете консервите му), в случай че предизвиква газове и други неприятности? Разбира се, това може да се заобиколи - като се одобряват препарати с лактаза (ензим, усвояващ лактозата) или като се употребяват кисели млека и други ферментирали артикули, които са по-лесни за асимилиране от организма при затруднено асимилиране на лактозата. 

Млякото е отговорно за образуването на заболявания, най-вече при възрастните хора - съгласно съперниците, млякото би трябвало да е причина за:

- сърдечносъдови болести вследствие на производството на хомоцистеин,

- анемия

- тумори, дължащи се на замърсяване с хормони, антибиотици,
Истината за прясното мляко, която ще ви ШОКИРА
След като научите грозната истина за прясното мляко, надали по-късно този артикул ще участва в листата ви с потребни храни. Да, дом...

- покачва риска от диабет и затлъстяване (чрез повишение на равнищата на холестерола).

Статията има информативна цел и не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР