В тежко състояние е 8-годошно момче от Асеновград, след като

...
В тежко състояние е 8-годошно момче от Асеновград, след като
Коментари Харесай

8-годишно дете е в тежко състояние, след нападение от бездомно куче в Асеновград

В тежко положение е 8-годошно момче от Асеновград, откакто бе нахапано от бездомно куче. Детето е в настанено в пловдивска болница с раздрано ухо, пострадвания на окото и цялото лице, както и с рани по единия крайник. Момчето и родителите му са в потрес, а на дребния асеновградчанин му предстоят още процедури значително, до момента в който се възвърне изцяло.
Ситуацията се разиграла на улица " Отец Паисий " в Асеновград. 8-годишният Митко се прибирал с още няколко свои другари на възраст от 6 година до 11 година към у дома. Децата нормално ходели да играят в двора на намиращото се наоколо ОУ " Отец Паисий ". Прибирайки се този път, обаче, бездомно куче изскочило отдолу под микробус и нападнало групата. Свидетели на случая са безапелационни, че децата по никакъв метод не са предизвикали животното. Те даже не са го видели.
Съсед, станал очевидец на случката, виждайки от терасата си, незабавно се притичал на помощ. Опитвал се с лопата да удари кучето, с цел да освободи детето от захапката на четириногото. Настъпила битка сред животното и още други мъже, които се намирали наоколо до мястото на случая. След като съумяват да отърват момчето, хората алармирали на телефон 112. Незабавно е пристигнала кола за спешна помощ, като детето е откарано в болница в тежко положение. Там са му били направили няколко интервенции - поради разкъсвания по крайници, ухото и лицето.
Към момента положението на 8-годишния Митко е нормализирано. Предстои да му бъдат осъществени проучвания и към този момент не излиза наяве какъв брой време ще би трябвало да остане в болничното заведение под лекарско наблюдаване. След като бъде изписан, ще се наложи с него да работи психолог, споделят околните му. Родителите на детето към този момент са подали тъжба до община Асеновград и до Районната прокуратура в града. Възнамеряват да съдят и общинската администрация с претекст за безучастие, във връзка с казуса.
Припомняме, че в Асеновград това е следващ случай единствено за последните няколко месеца на нахлуване от бездомно куче над човек. В града зачестяват нападнатите и ухапани от безстопанствените четириноги хора, а популацията им очевидно продължава да пораства. Община Асеновград има подписан контракт със Зооветеринарен комплекс-Пловдив, които по сигнал правят акции по улов на бездомни кучета в града. Според закона животните не се настаняват в приюти, а единствено се улавят, кастрират се, обезпаразитяват се и се връщат назад по местата, от които са уловени.
По думите на очевидци на последния случай обаче кучето, нападнало 8-годишния Митко не е имало ушна марка, което значи, че не е било обработено. Междувременно, казусът с безстопанствените животни в Асеновград още веднъж породи онлайн спор сред жители. В обществената мрежа се появиха разнопосочни отзиви. Зоозащитници обявиха, че не имат вяра да е зародила сходна обстановка, щом нямало оповестени фотоси и изрично показаха, че бездомно куче не атакува, в случай че не е предизвикано. Каква е повода за проявената експанзия съответно на това животно, занапред ще се обяснява.
След разгласяването на този случай от близки на потърпевшото момче, други поданици на квартала се оплакаха, че са били нападани от същото куче, само че са се разминавали без съществени контузии.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР