В тежки времена България се доказва като много стабилен европейски

...
В тежки времена България се доказва като много стабилен европейски
Коментари Харесай

Премиерът на Бавария: В една все по-слаба Европа, България показва колко силна и стабилна е

„ В тежки времена България се потвърждава като доста постоянен европейски сътрудник. В една все по-слаба Европа, България демонстрира какъв брой мощна и постоянна е тя. България заслужава почит и поддръжка и имаме вяра, че България е значим фактор в целия район ”. Това съобщи министър председателят на Бавария Маркус Зьодер, който е на посещаване у нас.

Той изясни на премиера Бойко Борисов, че баварците поддържат България за влизането ѝ в Шенген

„ За образец в Европа сме. Мисля, че сме преди всичко по арестувани, задържани, дадени на съд и към този момент с присъди каналджии ", сподели Борисов.

„ По всички Маахстрихтски критерии сме се справили най-добре в Европа, първи сме. В същото време (имаме) на 100% решен миграционен проблем ", съобщи Борисов, представен от БГНЕС. 

Българският министър-председател увери баварския си сътрудник, че страната ни непрестанно влага лични средства в защитата на границите си, освен за нова техника, само че и за развиването на персоналния състав. „ Значително е това, което България прави за отбрана на външните граници “, сподели Борисов.

„ Българският народ с доста старания реализира това, което вие отчитате. Когато най-мощната стопанска система в Германия дава тази оценка, тя е по-меродавна от казаното от нашите политически съперници ”, акцентира Зьодер.

Двамата министър председатели разискаха двустранното съдействие в региона на вътрешните работи, сигурността, стопанската система и финансите, както и доста други тематики от европейския дневен ред.

Те подписаха взаимна декларация за съдействие в региона на сигурността и противодействието на престъпността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР