В тежък и напрегнат телефонен разговор канцлерът на Германия Ангела

...
В тежък и напрегнат телефонен разговор канцлерът на Германия Ангела
Коментари Харесай

Борисов отказал на Меркел да приемем обратно бежанци

В тежък и под напрежение телефонен диалог канцлерът на Германия Ангела Меркел е настояла пред министър-председателя Бойко Борисов България да одобри назад бежанци по образеца на Гърция, оповестява в. " Труд ", като се базира на източници, близки до държавното управление.
Премиерът обаче изрично е отказал , като е напомнил, че позицията на страната ни е изразявана неведнъж преди - по време на европредседателството ни и след него.

Разговорът е извършен през уикенда, потвърдиха сбито от държавното управление.

" Позицията на България остава непроменена ", е декларирал Бойко Борисов.

Според настоящите правила за миграцията на Европейския съюз молбата за леговище би трябвало да се преглежда от управляващите на страната, в която първо е влезнал бежанецът.

Министър-председателят обаче е припомнил на немския канцлер, че неведнъж е настоял Европейски Съюз да дава средства за образуване на горещи точки с краткотрайни центрове в страните, близки до региона на спора.

До 10 дни у нас ще дойдат поредно ръководителят на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер и специалисти от екипа на федералния министър на вътрешните работи Ханс Зеехофер.

Предвидено е те още веднъж да огледат оборудванията по границите ни. Точно партията на Зеехофер - Христоянсоциалният съюз, която е съдружен сътрудник на партията на Меркел - Християндемократическия съюз, упорства Германия да търси способи да връща бежанците в страните, от които са влезнали на територията на Европейски Съюз.

От Министерския съвет отхвърлят да разясняват въпроса дали по време на визитите още веднъж ще бъде подложен въпросът за противоположното приемане на бежанци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР