В Техническия университет – София на 16-ти април 2024 г.

...
В Техническия университет – София на 16-ти април 2024 г.
Коментари Харесай

В Техническия университет – София се проведе изложението на работодатели „Стажове 2024“

В Техническия университет – София на 16-ти април 2024 година се организира 12-тото издание на ревюто на работодатели – „ Стажове 2024 “,. оповестяват от висшето учебно заведение.

Събитието бе намерено от ректора на ТУ – София, проф. дн инж. Иван Кралов, в наличието на проф. доктор инж. Лидия Гълъбова, зам.-ректор интернационална активност и интеграция, проф. доктор Георги Венков, зам.-ректор образователна активност, акредитация и научен състав и Илия Даракчиев, ръководител на Студентския съвет на ТУ – София.

Проф. Кралов съобщи, че ревюто „ Стажове “ е обичаен конгрес, по време на който работодатели се срещат със студенти и намират своите бъдещи фрагменти.

Представителите на бизнеса интензивно вземат участие в образователния развой като преподават, задават курсови и дипломни работи, казусни задания и планове. По този метод образованието се приспособява към условията на бизнеса и студентите имат опция да натрупат на практика познания и умения, причина за сполучлива професионална реализация, означи проф. Кралов.

В своето одобрение проф. Гълъбова посочи, че ревюто „ Стажове “ е знаково и значимо събитие, тъй като дава опция на студентите да се срещнат с бъдещите си работодатели, да схванат какво им следва в практиката и да добият убеденост, че знанията и уменията, получени в ТУ – София им подсигуряват сполучлива професионална кариера.

Участници във форума тази година са над 100 компании, 30 % от тях са задгранични, доказателство за ползотворното партньорство на ТУ – София с бизнеса, който тук намира най-подходящите и висококвалифицирани експерти, сподели проф. Гълъбова.

От името на Студентския съвет Илия Даракчиев прикани студентите да се възползват от опциите на конгрес „ Стажове 2024 “ за нови контакти с работодателите и намиране на подобаващи позиции за професионален стаж и най-важното - да натрупат опит в действителна работна среда.

Изложението, което провежда Техническият университет – София е необятно отворена врата за нашето бъдещо кариерно развиване, добави той. Изложението провокира голям интерес измежду студентите, които през целия ден организираха ползотворни диалози на щандовете на компаниите, ситуирани в 1-ви, 2-ри и 12-ти образователни блокове на университета. Форум " Стажове 2024 " продължава нас идващия ден, 17-ти април във Филиал Пловдив на Техническия университет – София с присъединяване на над 50 компании. Официалното разкриване ще бъде в 10:15 ч. в постройката на Филиал Пловдив на ул. " Цанко Дюстабанов “ 25.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР