В Технически университет-София бе проведена официална церемония по финализирането на

...
В Технически университет-София бе проведена официална церемония по финализирането на
Коментари Харесай

ТУ-София с обновени и модернизирани блокове по европрограма

В Технически университет-София бе извършена публична гала по завършването на план за възстановяване качеството на просветителната среда в ТУ-София за водещите предпочитани професионални посоки 5.3 „ Комуникационна и компютърна техника “ и 5.13 „ Общо инженерство “ посредством изцяло възобновяване на Блок 3 и Блок 1.

Проектът е сбъднат по Договор № BG16RFOP001-3.003-0012-C01 с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 -2020г., съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, процедура № BG16RFP001-3.003 „ Подкрепа на висшите учебни заведения в България “. Общата стойност на плана е в размер на 3 500 000 лв., от които 2 975 000 лв. европейско и 525 000 лв. национално съфинансиране.

Проектът включва възстановяване на качеството на просветителната среда, като в употреба са въведени високотехнологични средства за образование: компютъризирани работни места, свързани с високоскоростни информационни мрежи за достъп до образователни материали и цифрови уреди, новаторски устройства и системи за презентация на технологии в действително време, модерни мултимедийни връзки и роботизирани комплекси.

Цялостно са ремонтирани и обзаведени 9 образователни зали, 2 аули в блок 3 и 4 аули в блок 1. Постигнато е високо качество на микроклимата и понижаване на разноските за сила, посредством осъществяване на сложни енергоспестяващи ограничения в двете здания.

На церемонията участваха господин Ивайло Алексиев, Изпълнителен шеф на Агенцията за стабилно енергийно развиване, ректорът на ТУ- София, член-кореспондент проф. дтн Георги Михов, ръководителят на плана, проф. доктор инж. Никола Калоянов, зам. ректори, декани, преподаватели и студенти на университета. В своята тирада ректорът, член-кореспондент проф. дтн Георги Михов благодари на екипа, осъществил плана и посочи голямото му значение за модернизиране на инфраструктурата и възстановяване на образователния развой в университета. Ръководителят на плана, проф. доктор инж. Никола Калоянов акцентира, че планът е станал вероятен с помощта на европейското и национално финансиране и на всеотдайния труд на екипа на плана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР