В тази война няма и няма да има победител, заяви

...
В тази война няма и няма да има победител, заяви
Коментари Харесай

ООН предупреждава: Няма да има победител във войната в Украйна

" В тази война няма и няма да има победител ", съобщи през днешния ден координаторът на Организация на обединените нации в Украйна Амин Ауад, представен от Франс прес.

" Имаме потребност от мир. Войната би трябвало да спре ", акцентира Ауад в официално съобщение, което разгласява по случай навършването на 100 дни от началото на военните дейности след съветската инвазия в страната на 24 февруари.

" Цивилното население заплаща висока цена " вследствие на войната, сигнализира представителят на Организация на обединените нации, говорейки за " опустошения и разрушения в села и градове ", за хора, изгубили живота, дома, работата и вероятностите си.

" За малко повече от три месеца близо 14 милиона украинци бяха принудени да изоставен дома си ". Той дефинира този брой като " невиждан в историята ".

Преди началото на съветската инвазия Украйна имаше население от към 41 милиона души. Над 6 милиона от тези хора избягаха в чужбина. Украинските бежанци и вътрешно разселени в голямото си болшинство са дами и деца.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР