В „Тази сутрин” по bTV проф. Михаил Константинов обясни защо

...
В „Тази сутрин” по bTV проф. Михаил Константинов обясни защо
Коментари Харесай

Проф. Константинов обясни защо мъртвите души попадат в списъците на изборите


В „ Тази сутрин” по bTV проф. Михаил Константинов изясни за какво има съществени разминавания в данните за хората, които имат право да гласоподават на изборите и за какво „ мъртви души” попадат в тях. "Българите, които работят в чужбина, са 600 000. Те обаче не се записват в българските консулства на страните, в които работят и за тях важи регистрацията им на непрекъснат адрес в България ", изясни той.
"Отделно хора, които умират в чужбина, за тях никой не знае и те не престават да се водят регистрирани, защото никой не е занесъл смъртния им акт в консулството. Отделно някои родственици съзнателно не носят смъртния акт на умрелия, с цел да получават пенсията му ", сподели още професорът.
По думите на проф Константинов тези изкривявания в изборните описи срутват доверието в изборния развой. "В чужбина има към милион и нещо гласоподаватели, в страната гласоподават - 1,5 милиона, в описите излизат 6,6 милиона. Разликата е, че те са в чужбина ", добави Константинов. Той сподели още, че има страни, в които не се употребяват изборни описи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР