В тази статия сме подбрали три страхотни домашни рецепти за

...
В тази статия сме подбрали три страхотни домашни рецепти за
Коментари Харесай

Най-лесните конфитюри, които можем да приготвим у дома

В тази публикация сме подбрали три страхотни домашни предписания за конфитюри, които да приготвим вкъщи бързо и елементарно.
Конфитюр от череши
Продукти:
2- 3 кг череши
1 кг захар
1 ч. бяло вино
1 ч.лл лимонена киселина
1 ванилия
Приготвяне:
Черешите се измиват, почистват и нарязват. Поставят се в тенджера и се посипват със захарта и виното. Оставят се за една вечер да престоят на стайна температура. Варят се изначало на слаб огън, до момента в който не се разтопи захарта, до момента в който се разбъркват непрекъснато. След което, се варят на мощен огън като се обира и отстранява образувалата се пяна. Бърка се непрекъснато, до момента в който не стане гъст като сироп. Добавя се лимонената кисела, която се разтваря в чаша гореща вода. Тенджерата се отстранява от котлона и се прибавя ванилията, разбърква се. Оставя се да изстине. Наслаждавайте се!

Конфитюр от ягоди
Продукти:
2 кг ягоди
1 кг захар
1 ч. бяло вино
1 ч.л. лимонена киселина
Приготвяне:
Ягодите се измиват и нарязват. Поставят се в тенджерата, посипват се със захар и бяло вино. Оставят се на стайна температура за 6 часа. Варят се на слаб огън, до момента в който захарта не се разтопи. След което, се вари на мощен огън и се отстранява пяната, до момента в който не се сгъсти като сироп. Добавя се лимонената кисела, която се разтваря в чаша гореща вода. Тенджерата се отстранява от котлона. Оставя се да изстине. Наслаждавайте се!
Конфитюр от праскови
Продукти:
3 кг праскови
2 кг захар
½ л ракия
Приготвяне:
Прасковите се измиват, почистват и нарязват на половинки. Прави се сироп от захарта и 3 чаши вода и се вари. Прасковите се пускат във врящата вода с огромна лъжица да 2 минути и след това се изкарват. Изчаква се да изстинат. Нареждат се в буркани. Всеки ред праскови се засипва с ракия и захарния сироп. Когато се изпълни буркан, се долива сиропа и ракия. Бурканите се затварят и се държат на хладно и студено място. След 3 седмици са подготвени за консумация, а сиропът става като ликьор и може да се пие или яде с бисквитки или да се употребява за изработка на сладкиши и торти.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР