В тази статия ще споделим един чудесен десерт, който да

...
В тази статия ще споделим един чудесен десерт, който да
Коментари Харесай

Как да направим вкусен крем с плодове на фурна?

В тази публикация ще споделим един превъзходен десерт, който да опитате вкъщи. Отнема малко повече време, с цел да се подготви - към час и половина, само че несъмнено си коства. Рецептата е за 15 порции и го прави съвършен за посрещане на посетители. Ето вижте какво ви би трябвало: 

Продукти за десерта:

200 грама изсъхнал хляб; 

50 грама краве масло; 

Половин кг плодове - ябълки, сини сливи, праскови; 

50 грама бисквити или галета; 

Три яйца. 

За крема ще ви трябват: 

100 грама захар; 

Един литър прясно мляко; 

Три супени лъжици бяло брашно;

60 грама пудра захар; 

1 ванилия;

Половин лимон;

50 грама плодове от домашно сладко. 

Как се прави кремът с плодове?

Започнете като нарежете хлябът на дребни кубчета и го запечете с маслото. Поставете го в дребна тавичка (с диаметър до 30 см) и запечете до момента в който не добие светлокафяв цвят. След това почистете плодовете и ги нарежете на дребни късчета. Овалете ги в счуканите бисквити/галета. Добавете ги към хляба и маслото и печете още веднъж до момента в който плодовете омекнат. 

Смесете и разбъркайте добре брашното, кристалната захар, жълтъците и млякото (трябва да е студено!). Сложете на котлон и бъркайте непрестанно до момента в който не се сгъстят. Сложете настъргана лимонова кора и залейте сместа от самун и плодове, откакто тя се опече. 

Печете още веднъж 20 минути при умерена температура на фурната, до момента в който сместа се сгъсти задоволително. Към края на печенето покрийте от горната страна с разрушените с пудрата захар белтъци (в тях би трябвало да има лимонен сок и ванилия). Запечете още веднъж до момента в който белтъците не порозовеят. Преди поднасяне гарнирайте с плодовете от буркана с домашно сладко. 

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР