В тази статия ще разгледаме нещо, за което малко хора

...
В тази статия ще разгледаме нещо, за което малко хора
Коментари Харесай

Кои са книгите, които най-трудно са били адаптирани във филми?

В тази публикация ще разгледаме нещо, за което малко хора са се замисляли до момента в който са гледали даден филм или сериал - какъв брой сложна е била акомодацията от книгата до екрана. В идващите редове ще видите към този момент излезли, идни такива заглавия и несъмнено - такива, които към момента не са планувани за екранизация. Кои са книгите, които е най-трудно да бъдат приспособени като филм или сериал? Нека разберем: 

Ubik (1969)
 Класически български филми, които да изгледаме още веднъж Класически български филми, които да изгледаме още веднъж
Всички знаем, че българското кино има богата палитра от чудесни заглавия, които би трябвало да се гледат от време на време. В тази публикация ще си при...

Интересно е, че зад тази история стои създателят на книгите, които са въодушевили филми като Blade Runner и Minority Report. Хората от света на киното още не са стигнали до екранизацията на този шедьовър. Криогенна технология, телепатични и други сходни качества, а действието се развива в бъдещето. Е, бъдещето за книгата и минало за нас - 1992-ра година. Името Ubik идва от тайнствен спрей, който е част от историята. Романът е подложен в ранглиста за топ 100 на най-хубавите, която преглежда заглавия от 1920-та в Съединени американски щати на списание Time. 

At the mountains of madness (1936)

Една книга, която ни връща още по-назад, която е на Х. В. Лъвкрафт. Ясно е, че най-малко сте чували името на един от най-влиятелните създатели в света на фантастиката и ужасите. Немалко негови книги са намерили екранизация, само че тази класика към момента не е измежду тях. Сюжетът наблюдава експедиция в Антарктика, която открива антична цивилизация. Имало е опити за снимане на филм, само че много студиа са отказали продукцията, тъй като не е имало любовна история в сюжета, а самият край е бил със относително неприятен край. 

Wheel of time (1990-2013) 
 Кристен Стюарт: Принцеса Даяна е била ужасяващо самотна Кристен Стюарт: Принцеса Даяна е била ужасяващо самотна
Кристен Стюарт счита, че принцеса Даяна е била " най-изолираният човек " и ужасяващо самотна. 31-годишната актриса играе ролята на покой...

Една поредност, която е излизала до относително скоро. Книгите, стартирани от Робърт Джордан и приключени от Брандън Сандерсън си остават една от най-великите фентъзи поредици на всички времена. И макар, че не могат да бъдат трансферирани във филм, следва през ноември да забележим по какъв начин те ще бъдат екранизирани в сериал с мултимилионен бюджет. 14 книги не са малко, тъй че ще забележим по какъв начин Amazon ще се оправят с Последната борба и участниците в нея. 

House of Leaves (2000)

Още едно по-модерно заглавие. Множество истории, разказани от разнообразни вероятности. Да, виждали сме сходно нещо във филми, само че малко на брой са тези, които биха се наели с сходна задача. Интересно е, че самата книга няма изчистен род. Някои я намират за трилър, други за хорър, а трети - даже за сантиментална сага. Самият жанр на писане на книгата е извънредно мъчно да бъде приспособен за каквато и да е форма на екранизация. 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР