В тази статия ще разгледаме четири страхотни начина, чрез които

...
В тази статия ще разгледаме четири страхотни начина, чрез които
Коментари Харесай

Четири начина да се погрижим за себе си, когато сме изтощени

В тази публикация ще разгледаме четири страхотни метода, посредством които можем да се погрижим за себе си когато ни гони отмалялост: 

1. Разберете, че повода, заради която сте изтощени, е естествена, а не по ваша виновност.

Забелязали ли сте, че живеем в свят, който ни кара да се срамим, че не се грижим оптимално за себе си, само че по-късно на идващия миг ни засрамва в случай че го създадем? Съвременните упования не оставят доста място да се концентрирайте върху себе си и това, от което се нуждаете. Често не приказваме за действителностите, изисквани от нашата просвета, където се усеща като херкулесово изпитание просто да свършим добра работа. Реалността е, че би трябвало да свършите работа и също така има доста други отговорности, които трябва изпълните. И не е елементарно.

2. Разберете какви са вашите цели за себе си, а не за никой различен.

Всички знаем какво би трябвало да създадем, с цел да се грижим за себе си. Но това в действителност ли е същото като това, което желаете да извършите? Чувстват ли се в действителност тези неща добре за вас? Например, когато става въпрос за извършения и физическо здраве, в действителност ли желаете и имате потребност от изваяно, твърдо тяло или просто се чувствате добре по този начин, както сте? Упражняването и може би прекомерните старания на тренировки, просто, с цел да се отговори на упованията на другите, не е грижа за вас, а самонараняване. Докато упражняването, с цел да поддържате тялото си крепко, мощно и витално, е грижа за себе си, в случай че това е вашата цел за вашата фитнес и физическо здраве. Разбирането на тези разграничения може да ви помогне да се откажете от действия, които в действителност не служат на вашите персонални цели. Определете какво подхранва душата ви, какво в действителност ви кара да се чувствате по-щастливи и по-силни и от какво желаете повече. Слушайте вашите същински стремежи и потребности. Прилагането им е най-хубавият метод да се грижите за себе си.

3. Бъдете почтени по отношение на това, с което можете да се справите.

Част от грижата за цялото ви Аз е разбирането на ритмите на тялото ви и работата с тях, а не битката против тях. Бъдете почтени по отношение на енергийните си възходи и падения и ги използвайте във ваша изгода, като организирате най-големи старания за грижа за себе си, когато имате най-вече сила (за множеството това е началото на седмицата). Трябва да стиснете в час по йога или пътешестване до магазин за хранителни артикули, да вземем за пример? Използвайте най-хубавата си сила за практикуване на действия, оставяйки по-релаксиращи избори (гореща вана, четене, писане на писма), когато се чувствате изтощени.

4. Дайте си премия.

Докато проучванията демонстрират, че прибавянето на премия към дискретни действия с невисок интерес може да ви помогне да ви стимулира, подхранващата душата част от този трик е утайване върху нещо, което желаете да извършите за вас. Това е грижа за себе си. Ако душата ви се усеща гладна, това е ОК! Това е вашето тяло, което ви споделя от какво се нуждае и вашата работа е да го подхранвате самоуверено, малко по малко. Когато се борите, пробвайте се да определите дали вашето съмнение се ражда от табиет, позор или цялостна отмалялост - това ще ви покаже къде имате потребност да обичате себе си (а също и поддръжка от другите). Когато натискането идва да се напъваш, би трябвало да дадеш приоритет да бъдеш добър към себе си. Това е нещо, което изисква деликатна процедура.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР