В тази ситуация се опитваме да бъдем адекватния коректив на

...
В тази ситуация се опитваме да бъдем адекватния коректив на
Коментари Харесай

Карадайъ: Националистите трябва да излязат от властта! Не можем да толерираме омразата и разделението

”В тази обстановка се опитваме да бъдем съответния коректив на тази власт. Според нас тази власт е непрозрачна, основата и е неверна. В момента не бих желал да правя оценка, само че правилото е неверен ”. Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в ефира на ”Беновска пита ” по Канал 3. ”Валери Симеонов е притежател на езика на омразата, опълчването и експанзията, само че не е единствено той. Г-н Каракачанов също е притежател на този етикет. Волен Сидеров също. Този модел, когато се толерира, това е сигнал за обществото, че езикът на омразата е нещо нормално”, разяснява Карадайъ.

”На изборите жителите разпределят отговорностите на политическите партии. Днес всекидневно виждаме по какъв начин някой раздава. Виждаме по какъв начин власт имащият раздава. Задайте му въпроса - от кое място ги раздава? В петък разбрах, че и Цветова е тръгнал да раздава. От къде раздава? От у дома ли?”, попита водачът на Движение за права и свободи

”Безспорно се гордеем с двата цялостни мандата, които Движението за права и свободи има. Бих ви посъветвал да сравните двата мандата на Борисов и нашите по стопански относителни дялове. Безспорно и благосъстоянието на хората е било по-добро.

Икономическите индикатори по време на кабинета ”Орешарски” също са по-добри. Фалитът на КТБ не е директно обвързван с властта. В момента следствието на КТБ завърши и всеки може да го види. Могат да се видят по какъв начин се е развивала КТБ в последователност, документите са обществени. Ако погледнем обстоятелствата, можем да разгледаме банкрута на КТБ по-различен метод. Има задоволително доста обстоятелства, с които всеки може да се запознае”, изясни той.

”С Ахмед Доган не сме говорили за КТБ”, безапелационен бе Карадайъ и изясни, че почетният ръководител е мощен като водач, политик и държавник и по тази причина Движение за права и свободи не са мечтан сътрудник в държавното управление, в това число и от премиера Бойко Борисов.

”Направихме едно ясно предложение, да се сформира стратегия за ръководство на страната, която да подкрепим, вместо да участваме директно във властта”, посочи той.

" Не може да живеем в ненавист, омразата поражда ненавист и от двете страни. Трябва да се промени държанието на власт имащите. Такова държание е неприемливо, това са рискови трендове. Не могат да се толерират националисти и популисти във властта. Националистите би трябвало да излязат от влестта. Не можем да толерираме омразата и разделянето ", сподели още той и изрично съобщи, че държавното управление няма да изкара цялостен мандат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР