В тази история могат да се видят всички пробойни в

...
В тази история могат да се видят всички пробойни в
Коментари Харесай

Държавата я няма, за да подкрепи работниците, възмущава се Омбудсманът

" В тази история могат да се видят всички пробойни в българското законодателство и цялата настройка на наглите работодатели. Как служащи се продават дружно с инвентара на едно дружество, по какъв начин управлението на компанията се крие от тях, по какъв начин не им заплаща заплати, не внася осигуровки, не им приключва трудовите контракти, не могат да се снабдят със информации. И по какъв начин страната също я няма, с цел да поддържа със своите дейности служащите, тъй че да има правдивост ", отсече омбудсманът Мая Манолова на среща с служащите от " Пикадили ".

Манолова се срещна още веднъж със чиновници от веригата магазини и ги осведоми за дейностите на институцията по отношение на техните тъжби за неизплатени от декември насам заплати.

Тя ги срещна и с писмата изпратени до организациите,институциите и фонда, в които упорства да бъде осъществена инспекция.

 Манолова призна за употребата на труда у нас
Манолова призна за употребата на труда у нас

В края на септември служащият ще може бързо да си взема дължимото от работодателя

Манолова разяснява, че на есен ще упорства изрично да бъде признато предлагането срокът сред преустановяване на трудовия контракт и започването на произвеждане по неплатежоспособност на компанията да се удължи на 12 месеца. Това законодателство директно регламентира работата на Фонда за погашение на компенсации на служащи от фалиращи предприятия.

Към момента срокът записан в закона е тримесечен.

Удължаването би трябвало да се случи, с цел да не чака служащият положителната воля на кредитора да стартира произвеждане по неплатежоспособност.

По думите на омбудсмана, точно прекомерно късият интервал е пречката, поради която никой не може да получи дължимите му средства от събраните 250 млн. лв. във фонда.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР