В тази има поне една добра новина и тя е

...
В тази има поне една добра новина и тя е
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Трите нови формации в парламента ще го направят по-плуралистичен

В тази има най-малко една добра вест и тя е обвързвана с това, че с голяма възможност в Народното събрание ще се появят три нови обединения, които ще трансформират радикално метода, по който то работи и по който наподобява – „ ИТН “, „ Изправи се! Мутри вън! “ и „ Демократична България “.
Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът.
„ Хората от тези партии имат друг политически генезис. Част от тях даже не са се занимавали с политика. Ще напомня обаче, че представители и на трите обединения бяха на. В този смисъл трите партии имат обща платформа, по която да взаимодействат и тя е: промяна на актуалното ръководство. Това е програма-минимум, която прави допустимо съдействието сред тези три партии “, счита политологът.
Той дефинира към този момент отишлото в историята 44-то Народно заседание като „ най-позорното “, което българските жители са виждали в историята на българската народна власт и добави:
„ Много е евентуално идващият парламент да е по-плуралистичен, по-конкурентен и вътре в действителност да има по-сериозни диалози за политика “.
„ Има и не толкоз добра вест. Тя е обвързвана с обстоятелството, че за първи път от доста време насам, за едно ръководство болшинството от гласоподавателите се произнасят като недобро, само че то не получава опция в лицето на безапелационна съпротива. Според социологическите изследвания опозиционният избор се разпределя в три, даже четири обединения. Това неизбежно значи, че идващото държавно управление ще бъде съдружно и то с повече от две политически обединения. Много е допустимо да са три и даже четири, допустимо е също да се търси комплицирана по темперамент политическа формула, която е краткотрайна “, разяснява още Димитър Аврамов.
Той акцентира, че в случай че се оформи по-ясно обрисувано парламентарно болшинство, то сигурно ще търси опция да излъчи държавно управление.
 Политолог: Вече би трябвало да мирише на избори Политолог: Вече би трябвало да мирише на избори
" Вече би трябвало да мирише на избори, тъй като в сериозните демокрации избори не се занимават с избори три месеца преди датата им ", разяснява...
„ Важният въпрос е дали може да се случи. Сегашното ръководство е сложено в нещо като „ електорална карантина “. Това, дали то ще бъде репликирано в идващия парламент, зависи значително от това дали дребните партии, които са част от днешното статукво или го поддържат в Народното събрание, без да вземат участие в държавното управление, ще минат бариерата. Не ми се коства вярно да разясня кой ще мине или няма да мине 4-процентовата преграда няколко дни преди изборите, тъй като това би било пренебрежение към гласоподавателите “, обясни още политологът.
Анализаторът обърна внимание и на все по-засилващата се патриотична изразителност в актуалната акция. „ Говореното за национализъм е празнодумие, присъщо на слабите политици, които няма какво да кажат. Аз съм уверен, че всички български жители обичат страната си и я слагат над всичко. Някои от тях обаче, свързани с властта, продават български паспорти. Една от партиите, забъркана в величествен скандал за продажба на българско поданство, се бие в гърдите в предизборната акция, че слага България над всичко. Бих предложил на политиците, напълно непретенциозно, да се занимават повече с конкретика и по-малко с обща словосъчетание и празнодумие “, сподели още политологът.
Той прикани жителите да отидат до урните на 4 април и да упражнят правото си на глас:
„ Неделя ще е малко по-студен ден, само че отидете и гласувайте, тъй като това е най-важният ден през идващите четири години. Денят, в който хората могат да решат всичко с гласа си, всеки със своите желания. Пасивността и неучастието са най-лошата позиция. Надявам се на допустимо най-висока изборна интензивност, поради комплицираната обстановка в страната. Надявам се хората да гласоподават и на машини, тъй като това трансформира изборния развой за положително. Когато хората вземат насериозно изборния ден, когато почитат гласа си, то резултатите ще са положителни “.  
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР