В тази епоха на активно развитие на социалните мрежи, хората

...
В тази епоха на активно развитие на социалните мрежи, хората
Коментари Харесай

259 смъртни случая за шест години заради селфита

В тази ера на интензивно развиване на обществените мрежи, хората започнаха да не помнят, че „ сърцата ” и „ палците “ под фотографията надалеч не са най-важното нещо в живота.

В преследването на лайкове и мнения мнозина поеха през годините неоправдани опасности, с цел да снимат извънредно селфи на рискови места. И в последна сметка се простиха с живота си. 

Желанието на хората да се откроят от останалите консуматори на Facebook и Инстаграм докара до обстоятелството през последните шест години 259 души да починат вследствие на „ несполучливи ” селфита. Учените от Индийския медицински институт организираха изследване, по време на което научиха доста за това видимо просто упражнение да се снимаш на ексцентрични места. 

Според статистиката през последните шест години броят на произшествията с съдбовен излаз вследствие на „ рискови фотоси “ се е нараснал доста, написа brato.bg През 2011 година имаше единствено три такива случая. Само за 2018 година те са 97. Това е по публични данни, само че може да има доста повече. Също по този начин учените са разкрили, че най-вече са случаите в Индия. Следват Русия, Съединени американски щати и Пакистан. А 85% от умрелите са на възраст сред 10 и 30 години.

През 2015 година момиче умря, откакто се изкачи на покрива на трен, с цел да снима грандиозна фотография, само че инцидентно докосна проводник с високо напрежение. Мексиканец пък инцидентно се простреля, до момента в който записваше видео в обществена мрежа. Оскар Агилар Отеро имал неблагоразумието да употребява зареден револвер, а откакто се прострелял лекарите не съумяха да спасят живота му.

Има и различен записан съдбовен миг – на две приятелки, правещи си селфи, до момента в който едната от тях кара. В разследване на последвалата злополука Колет Морено почина. А единствено след дни била нейната сватба…

Всички тези образци са единствено, с цел да ти покажат, че преди всичко би трябвало да бъде сигурността и разсъдъка. Защото лайковете нищо не носят в този живот, с изключение на подхраване на егото и подправеното чувство, че си харесван/а…

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР