В тази държава трябва да се спазва законът, независимо кой

...
В тази държава трябва да се спазва законът, независимо кой
Коментари Харесай

Антон Станков: Не съм изненадан от ареста на Борисов, но това трябва да стане по правилата


В тази страна би трябвало да се съблюдава законът, без значение кой е на власт. Не съм сюрпризиран от ареста на Борисов, той и хората край него би трябвало да нося отговорност за това, което се е случило. Това би трябвало да стане по разпоредбите, по закона, по метода, по който е написано.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ някогашният правосъден министър Антон Станков.

„ България е страна, която от много време се бори за господство на закона. Ако има ограничаване за 40 км/ч, всички би трябвало да се движат с 40 км/ч. Това, че някой в миналото е правил безобразия не значи, че идната власт има право на същите неща “, добави той.

Според Станков едното безвластие не оправдава другото безвластие.

„ Аз съм дал своя вот за това държавно управление, почитам го, само че това, което се включва сега, ме тормози в няколко аспекта. Първо, делото е разпределено в Софийска градска прокуратура. По настоящия закон би трябвало да е в Специализираната прокуратура, оповестена за закриване. Притеснява ме, като правист, методът по който е бил разпитан Васил Божков от Дубай. Аз не познавам подобен процесуален ред “, разясни той.

Третото притеснително нещо за Станков е намесата на Европейската прокуратура в този проблем.

„ България влиза в голям интернационален скандал, на равнище Европейски съюз, тъй като дейностите на Европейската прокуратура не засягат единствено България, тя не взема решение наши вътрешнополитически или правни проблеми. Тя е основана да взема решение проблеми на Европейски Съюз, в тази ситуация използваме името на тази институция за някакви дребни цели “, съобщи още той.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР