В тазгодишното издание на маратона на Лондон вероятно ще участват

...
В тазгодишното издание на маратона на Лондон вероятно ще участват
Коментари Харесай

Очакват се поне 50 хиляди участници в маратона на Лондон

В тазгодишното издание на маратона на Лондон евентуално ще вземат участие рекордните 50 хиляди състезатели. Очаква се още най-малко 50 хиляди участници от всички точки на света да се включат във виртуалния лондонски маратон, оповестиха уредниците в четвъртък.

Виртуалното издание на маратона на британската столица се организира за първи път в историята през 2020 година поради пандемията от ковид. За 24 часа рекордните 38 хиляди състезатели взеха присъединяване във виртуалната конкуренция.

Маратонът на Лондон би трябвало да се състои на 3 октомври. Виртуалният маратон е дълъг 26.2 благи и би трябвало да се организира на същия ден от годината.

" Рекордният триумф на виртуалното събитие през 2020 година и невероятните истории от участници по света демонстрираха по какъв начин маратонът донесе лъч светлина и вяра в тъмните времена по време на пандемията. Искаме да организираме това още веднъж. Вече работим по организацията ", съобщи Хю Брейзър, който е началник на организационния комитет на лондонския маратон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР