В тазгодишния военен парад участват и италиански бронирани машини от

...
В тазгодишния военен парад участват и италиански бронирани машини от
Коментари Харесай

Българските военнослужещи в бойната група на НАТО: Правим чудеса

В тазгодишния боен церемониал вземат участие и италиански бронирани машини от състава на батальонната бойна група на НАТО.

Те са българските военнослужещи в бойната група на НАТО у нас, която се управлява от Италия.

„ Крадем си от тях тактически способи. Мисля, че са на много положително равнище италианците “, разяснява Захари Димитров – пълководец на българската рота към бойната група на НАТО.

От 16 години Яна Георгиева служи в Българската войска, а от една - в бойната група на НАТО.

„ Аз съм човек, който държи на реда и дисциплината и мисля, че се намират на точното място. Оператор съм на информационни системи и реализирам нашата връзка на ротата с всички съдружни сътрудници “, разяснява тя.

6 май става празник на армията едвам в края на 20-те години

Повече от 20 години Захари Димитров е в редиците на армията ни. Бил е танкист, преди да стане пълководец. Надява се скоро Сухопътните ни войски да имат нова бронирана машина.

" Имам огромното предпочитание да продължи моята кариера на нов тип бойна техника, която да има по-добри огневи опция от тази, която имаме сега, без значение коя ще е тя, новото си е ново ", споделя той.

На фрагменти виждате бронираната бойна машина на Италия „ Фреча “. Първата е с 25 мм оръдие, втората - с минихвъргачка, а третата - с противоракетна система „ Спайк “.

В превод от италиански  - Freccia значи „ стрела “.

„ Добре въоръжена е, далекобойността ѝ е много добра за осъществяване на всевъзможен тип задания. Доста добре се държи на черен път и на пресечена околност “, разяснява Захари Димитров.

Тази година се означават 145 година от основаването на Българската войска

По време на учения съдружниците стрелят с бойни патрони.

„ Трябва всичко да бъде като по струна – от свръзката до последния изстрелян патрон. Ние сме привикнали да работим с това, което имаме и повярвайте ми в действителност стоим добре на общия проект, вършим чудеса – всички в бойната група от механика, който ежедневно поправя машините ни, до последния боец в ротата – всички са wow “, добавя Яна Георгиева.

" Бъдете сигурни, че ние ще създадем всичко допустимо да запазим териториалната целокупност на страната ни, колкото и да ни коства това ", показва Захари Георгиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР