В тазгодишния Национален конкурс Сграда на годината 2019, Варна ще

...
В тазгодишния Национален конкурс Сграда на годината 2019, Варна ще
Коментари Харесай

Варна ще се бори в 5 категории в конкурса Сграда на годината 2019

В тазгодишния Национален конкурс " Сграда на годината 2019 ", Варна ще се бори в 5 от общо 11 категории, научи Moreto.net.

Най-популярното и влиятелно събитие в областта на капиталовите планове, строителството и архитектурата в България отличава най-хубавите достижения при реализация на модерни сградни планове през съответната година. То е под патронажа на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Участниците, които ще се борят в 10 категории за " Сграда на годината 2019 ", ще се правят оценка от 30-членно жури, измежду които и основният проектант на Варна - Виктор Бузев. Церемонията по награждаването и Гала вечерята на мероприятието ще се организира на 10-и декември в гр. София.

В категория " Жилищни здания и комплекси до 10 000 кв. м РЗП ", попадат 11 постройки, от които 3 варненски.

Комплекс " Корал Резиденс " се състои от 2 здания, в два прилежащи парцела. Намира се на основния път Варна - Златни пясъци, малко зад първа линия, в зона за жилищно обитаване. Инвеститор на плана е " Планекс Инвест " ООД, а проектант е Мартин Христов.

Жилищна постройка Colourcode има 21 жилището на 4 етажа. Намира се в кв. " Бриз ". Инвеститор е " Света Петка Инвестмънт " ООД, а проектант е Жаклин Митова.

" К Резидънс " е жилищна постройка, разположена в историческия център на Варна, в непосредствена непосредственост до Морската градина. Инвеститор е " С и С - Стил " ЕООД, а проектант Светослав Станиславов.

Във втората категория " Жилищни здания и комплекси над 10 000 кв. м РЗП ", морската столица ще се конкурира със затворения жилищен комплекс " Варна Сити Парк Юг ", намиращ се наоколо до бул. " Вл. Варненчик ". Композицията на комплекса се състои от четири 12-етажни здания с общо 456 жилището. Проектирана е новаторска инженерна апаратура, осигуряваща чиста от химикали и хлор вода, чрез сондаж с геотермална минерална вода с температурата на добиване 47 градуса от 1,5 км. Инвеститор е " Интерсервиз Узунови " АД. Архитект е Светослав Станиславов.

В категория " Търговски здания ", Варна ще се състезава с новия търговски център " Delta Planet Mall ". Той е ситуиран е на 4 търговски равнища, 2 от които партерни, последващи естествената денивелация на терена. Заема позицията на втори по величина търговски център отвън София и на максимален новооткриващ се мол в България. Граничи на север с бул. " Сливница ", а на югоизток с бул. " Република ". Инвеститор е " Delta Real Estate ", част от Delta Holding, Сърбия и капиталовото сдружение " АП инвестмънтс ", България. Архитект е " Студио 17.5-М " ООД.

Следващата категория, в която Варна попада е " Корпоративни здания ". Постройката на " БГ Агро " АД, която е водеща българска компания, профилирана в производството на едро земеделие, търговия, предпазване, спедиция и превоз на селскостопанска продукция, е разположена в ъглов парцел на ул. " Ген. Колев " и ул. " Атанас Георгиев " в централната част на гр. Варна. Инвеститор е " Гифта " АД, а проектант Светослав Станиславов и интериорен проект- арх. Румяна Кирова.

В последната категория " Building Innovation Award ", за наградата ще се бори още веднъж ЖК " Варна Сити Парк Юг ".

Освен Варна, в състезанието " Сграда на годината 2019 ", който се организира от 2002 година насам, вземат участие София, Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Кърджали, Самоков, Ахелой, " Слънчев бряг ", Свети Влас и други /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР