В тазгодишната си актуализацията на операционната си система Apple ще

...
В тазгодишната си актуализацията на операционната си система Apple ще
Коментари Харесай

Какво ни готвят Google и Apple с новите си операционни системи?

В тазгодишната си актуализацията на операционната си система Apple ще даде на потребителите голям брой доста благоприятни условия: като да вземем за пример евентуално революционния метод, по който едно приложение ще може да работи и на iPhone и iPad, и на MacOS. Друг инструмент пък ще разреши на родителите да знаят какъв брой време децата им прекарват пред екрана, а Animoji, които провокираха възторг в обществените мрежи, ще станат още по-интересни.

Но тъкмо толкоз значимо тази година е и какво тъкмо Apple няма да включи в новата версия: нов образ на началния екран за iPhone, iPad и CarPlay, както и обновяване на приложението за разглеждане на фотоси.

Тези функционалности ще бъдат забавени, откакто Apple реши, че има потребност от нова тактика, съгласно която компанията създава и показва нови артикули. Вместо да държи инженерите в непрестанен стрес поради годишния график, софтуерният колос ще стартира да отделя повече време за изпипване до съвършенство на продукта, а едногодишният период ще се удвои. Така нови функционалности, които не са изцяло подготвени за всеобщата аудитория, ще бъдат забавяни, написа Bloomberg.

Гугъл направи същото със своята осма версия на Android, като не показа съвсем никакви нови функционалности, само че се концентрира върху подобряването на цялостната работа на операционната система.

Разбира се, това не значи, че през тази есен няма да забележим нова версия на операционната система и голям брой усъвършенствания.

Междувременно, разработчиците на Android също не стоят без работа. Гугъл работи по обновяването на операционната система за новото потомство телефони, които ще имитират признатия със смесени усеща " разрез " на iPhone X в горната част на екрана. Той разрешава по-голям екран при по-малък общ размер на телефона без да се губи опцията за слагане на предна камера, слушалка и хардуер, който да прилича FaceID на Apple.

Освен това обновлението ще донесе още по-дълбока интеграция на виртуалния помощник на Гугъл, ще усъвършенства живота на батерията и ще донесе поддръжка за нов дизайн - като да вземем за пример голям брой екрани и сгъваеми екрани.

Ключова цел в актуализацията през тази година ще бъде привличането на консуматори на iPhone, като Android ще се постарае да стартира да наподобява по-добре.Операционната система на Гугъл господства пазара при ниския и междинния ценови клас, само че Apple управлява огромна част от скъпите телефони и потребителите, които са по-склонни да заплащат за приложения и други услуги.

Малко евентуално е обаче и с новата версия Гугъл да успее да се оправи със остарелия проблем на Android: съвсем всички от над един милиард устройства употребяват остарели версии, които ги вършат уязвими на офанзиви и задържат разпространяването на нововъведенията на Гугъл. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР