В тайни доказателства, представени на комисията за разузнаване и сигурност

...
В тайни доказателства, представени на комисията за разузнаване и сигурност
Коментари Харесай

Скандал в Лондон: Британското разузнаване откри депутати, дипломати и шпиони, подкупени от Русия

В секрети доказателства, показани на комисията за разузнаване и сигурност на Народното събрание (ISC), финансистът Бил Браудър твърди, че Москва е била в положение да "проникне " в английското общество, употребявайки добре платени английски медиатори.

Някои имаха "причина да знаят какво тъкмо вършат и за кого ", изяснява Браудър пред комисията, а други "неволно работят за съветските държавни ползи ".

Предполагаемите медиатори са политици както лейбъристи, по този начин и консерватори, някогашни чиновници на разузнаването, дипломати и водещи компании за връзки с обществеността. Колективно те образуват това, което Браудър назовава "западна буферна мрежа ".

В показанията на Браудър няма съмнение, че английски жители са нарушили закона.

"Режимът в Москва употребява тези експерти, с цел да маскира своите "заплетени " държавни и незаконни ползи. Той ги кара да нападат критиците на Путин, "засилват съветската агитация и дезинформация " и "улесняват и прикриват всеобщи интервенции за пране на пари ", изяснява той.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков назова изказванията на Браудър лъжливи и "напълно безпочвени ". Въпросите за корупцията са "перфектен образец за русофобия в маниакален жанр ".

С позволение на Браудър, "Гардиън " разгласява поверителните му доказателства за ISC. Комитетът организира двугодишно следствие, по какъв начин Кремъл се стреми да повлияе и подкопае политиката и обществото на Обединеното кралство. Докладът от 50 страници бе подготвен за издание предишния ноември, преди изборите. Премиерът бе упрекнат, че отхвърля да го разгласява.

"Даунинг стрийт " почисти документа след изборите. Той твърди, че крайният документ съдържа малко нова информация, макар че други, които са го прочели, не са съгласни.

Депутатите от опозицията обявиха, че доказателствата на Браудър демонстрират нуждата от издание на отчета допустимо най-скоро.
Иън Блекфорд, водачът на SNP в Уестминстър, писа до Джонсън преди месец с искане за график за публикуването на отчета, който изисква от "Даунинг стрийт " да назначи нов деветчленен междупартиен комитет от депутати.

Три месеца след изборите този развой е единствено в начален етап и евентуално ще изминат няколко седмици най-малко преди дълго чаканият отчет да бъде публикуван, частично тъй като новите членове би трябвало да бъдат тествани.

Браудър е един от няколкото движимости лица, поканени да дадат показания, през септември 2018 година той показа декларация от 14 страници, която включва редица рекомендации.

Те включват основаването на указател в американски жанр, на лица, работещи за непознати държавни ползи, както и спомагателни запаси за регулатори, следователи, полиция и прокуратура. Той приканва за обзор на подадените документи, направени от компании, свързани с съветски кавги с пране на пари.

Браудър изясни пред "Гардиън ", че "да, има членове на съветските служби за сигурност, които работят в посолството на Русия под дипломатическо прикритие. Това, което държавното управление пропуща, е фактът, че има всевъзможни неофициални мрежи за шпионаж. Има съветски олигарси, които имат доста по-голямо въздействие върху сигурността на тази страна. Най-шокиращото е, че съветското държавно управление назначава индиректно английски жители, с цел да им оказва помощ в разследващите интервенции. "

Браудър твърди, че съветската страна и проведената престъпност на процедура са се слели. Парите, откраднати от бюджета и частните компании, се употребяват за замогване на висши чиновници - в това число Путин - и за финансиране на "черни интервенции и специфични планове ", изяснява той пред ISC.

Кремъл е издал голям брой претенции към Интерпол за ареста на Браудър и споделя, че е нарушител. Осъден е задочно за укриване на налози и тенденциозен банкрут.

Браудър споделя, че е жертва на вендета от корумпирани държавни чиновници. Той отхвърля всички обвинявания.

Фондът на Браудър, "Ермитаж Кепитал Мениджмънт ", в миналото бе най-големият задграничен вложител на съветския пазар. Той стартира да има проблеми с управляващите, откакто (както споделя той) приканва за "почистване " на компании, в които Путин и неговият вътрешен кръг имат финансови ползи.

През 2005 година Русия го депортира от Москва. Браудър твърди, че по-късно чиновници, свързани с шпионската организация ФСБ, крадът налози, платени от фонда в съветската хазна на стойност 230 милиона $. През 2009 година юристът му Сергей Магнитски умира в ареста.

Браудър убеди Съединени американски щати и някои други западни държавни управления да глобяват висши чиновници, за които се твърди, че са забъркани в нарушавания на правата на индивида.

"Кремъл е гневен, заплати на английските компании да "лъжат за измамата ", споделя Браудър пред ISC. "Един публично забъркан чиновник, Андрей Павлов прави несполучлив опит да махне името си от листата със наказания на Европейския парламент, наемайки някогашния основен прокурор на лейбъристите лорд Голдсмит да лобира от негово име. Адвокатската адвокатска фирма на Голдсмит получи 75 000 английски лири ", твърди Браудър.

Фирмата Debevoise&Plimpton съобщи, че не може да разяснява поверителни потребителски въпроси, само че Павлов отхвърли непозволените дейности.

Фирмата разяснява: "Всеки има право на законно посланичество. Debevoise обезпечава законно посланичество, съобразено с най-хубавите обичаи на специалността за честност и прозорливост. Ще продължим храбро да пазиме ползите на всички наши клиенти. "

Павлов търси услугите на GPW, компания за бизнес разузнаване, ръководена от някогашен чиновник на МИ6, Андрю Фултън. Браудър споделя, че информация на GPW включва събиране на разследваща информация за него. Фултън - ръководител на Консервативната партия на Шотландия - напусна GPW през 2017 година Управляващият й шеф Филип Уорман разяснява, че не може да разяснява "нито един аспект от нашата работа ".

Бившият сътрудник на Фултън, Андрю Уордсуърт разяснява, че Павлов има право да знае обстоятелствата по неговия случай: "Използването на наказания против лица е много драконово средство. Някои хора настояват, че преди да унищожите живота им, те би трябвало да могат да се пазят. "

В доказателствата си Браудър твърди, че Павлов е наел и информационната компания на Линтън Кросби CTF, плащайки му 45 000 паунда. CTF обаче отхвърля изказванията на Браудър. В него се споделя, че адвокатската адвокатска фирма на Голдсмит е наела настрана сдружение, CTF Corporate&Financial Communications (CTFCFC), с цел да "изследва обсега на глобите на Европейски Съюз ". CTFCFC поучава адвокатската адвокатска фирма и няма контакт с Павлов.

"Това бе степента на нашето присъединяване и да се пробва да се твърди друго би било извънредно погрешно ", се споделя в известието.

Няма догатки, че Кросби персонално е работил или е бил осведомен с работата по глобите на Европейски Съюз, осъществена от CTFCFC, до момента в който не се появява в медиите. "Линтън Кросби работеше извънредно по време на общата предизборна акция през 2015 година за Консервативната партия и нямаше присъединяване на клиент отвън Консервативната партия ", изяснява компанията, добавяйки, че Кросби в никакъв случай не се е срещал и не е работил с Голдсмит или адвокатската адвокатска фирма.

Браудър в допълнение посочва и други британци, които оглавяват офшорни компании, употребявани при хипотетичната машинация Магнитски и в други случаи.

Граждани на Обединеното кралство се показват като ръководители на непрозрачни компании в страни, през които са изпрани милиарди долари, в това число Англия, Русия, Украйна, Кипър и Латвия.

Източник: news.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР