В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути

...
В Тайланд влезе в сила закон, регулиращ търговията с криптовалути
Коментари Харесай

Тайланд ще регулира криптовалутата със закон

В Тайланд влезе в действие закон, регулиращ търговията с криптовалути и цифрови активи. Нарушителите на закона са застрашени от огромни санкции и затвор, написа през днешния ден вестник " Банкок пост ", представен от ТАСС.

Законът бе оповестен през вчерашния ден в формалния щемпел на кралството и влезе в действие неотложно. Според документа в период от 90 дни всички лица, осъществяващи интервенции по продажбата на криптовалута, би трябвало да се записват в специфична комисия, отговаряща за сигурността на тайландската фондова борса. Нарушението на закона се санкционира със затвор до две години или санкция в двоен размер на сумата от осъществяваните интервенции. Размерът на санкцията не може да бъде по-малък от 500 000 бата (15 600 долара).

Както обясниха от тайландското министерство на финансите, признатият закон цели да се контролират напълно криптовалутите, а също по този начин да се предотврати прането на пари, обвързвано с укриването на налози.

По-рано от тайландската полиция оповестиха, че биткойнът и други криптовалути стават все по-популярни измежду незаконните групи в Тайланд, като се употребяват интензивно за узаконяване на средства, добити по незаконен метод.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР