В Тайланд днес ще се състоят първите общи избори след

...
В Тайланд днес ще се състоят първите общи избори след
Коментари Харесай

В Тайланд днес ще се състоят първите общи избори след пет години военен режим

В Тайланд през днешния ден ще се състоят първите общи избори след преврата през 2014 година След пет години на репресивно военно ръководство тайландците ще могат да дефинират своите ръководители, когато в 8 часа локално време отворят изборните секции.

Мнозина политически анализатори и деятел обаче са уверени, че изборите няма да бъдат нито напълно свободни, нито почтени. Премиерът военачалник Прают Чан-оча, оглавил преврата и властник от този момент, се кандидатира за министър председател и евентуално ще успее. Това е първият случа в историята на страната, когато партиите би трябвало да посочат своя претендент за поста министър-председател, съобщи ДПА.

Вицепремиерът ген. Правит Вонгсуван съобщи, че подкрепяната от военните партия няма да има проблеми да сформира държавно управление след вота, тъй като Сенатът е "контролируем ". Социологически изследвания сочат, че известността на хунтата е намалявала през годините поради непрекъснатите отлагания на изборите, потискането на свободата на словото и корупцията.

Регистрирана е висока изборна интензивност на тайландците в предварителното гласоподаване в страната и в чужбина, заяви ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР