В тържествена се превърна 50-ата пленарна сесия на Общинския съвет

...
В тържествена се превърна 50-ата пленарна сесия на Общинския съвет
Коментари Харесай

С тържествена сесия Аксаково отбеляза 15-годишнината си като град

В тържествена се трансформира 50-ата пленарна сесия на Общинския съвет в Аксаково. Повод за празничния звук на съвещанието бе навършването на 15-ата година от оповестяването на Аксаково за град. На 28 май 2004 година държавното управление на Симеон Саксгобургготски разгласи преобразуването на село Аксаково в български град.

“Лесно е да надграждаш, когато имаш солидна основа ”. Така кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов отдаде благодарност към предшествениците си, при започване на тържествената сесия на градския парламент, преди да върне лентата на последните 15 години от развиването на града.

Газификацията на публични и частни здания, модерната водопроводна и канализационна мрежа и приключването на най-големия екологичен план в района - модерното хранилище за твърди битови боклуци, бяха плановете, които и администрацията, и съветниците дефинираха като най-значимите достижения, довели до преобразяването и модернизирането на Аксаково в последните 15 години.
Почетни посетители на празничното съвещание на градския парламент бяха някогашни ръководители на Общински съвет в Аксаково, чиновници на кметската администрация и другари на общината.

В знак на самопризнание към предходните управници на Аксаково, измежду които Стоян Карастоянов, Любомир Манолов, Симеон Йорданов и други, кметът Стоилов връчи юбилейния плакет на общината “15 години Аксаково град ” на общественици и сътрудници на общината.

“Когато ползите на хората надделеят над тясно партийните, успешнтият модел като Аксаково е вероятен ”. Така регионалният шеф на Варна Яни Янев, по времето на чийто мандат Аксаково бе разгласен за град, заключи сполучливата формула за развиване на младия български град.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР