В тържествена атмосфера от Асоциацията за индустриалния капитал в България

...
В тържествена атмосфера от Асоциацията за индустриалния капитал в България
Коментари Харесай

Борисов започва акция Пречупване в контрабандата

В тържествена атмосфера от Асоциацията за индустриалния капитал в България (АИКБ) връчиха премиите " Икономика на ярко ".

Наградите са първото по рода си самопризнание за достиженията в битката с неофициалната стопанска система в България. Събитието разпространява измежду обществото както приноса на българските бизнесмени, предприемачи и политици за подобряването и развиването на бизнес средата, по този начин и положителните практики за ограничение и предварителна защита на сивата стопанска система.
Целта на състезанието е да открои стимулиращи образци за триумфи в битката с неофициалната стопанска система и да награди водещи институции и персони с дейна позиция и принос в ограничението на сивия бранш.

По този метод от АИКБ целят да покачат публичната непоносимост към неофициалната стопанска система, да поощрят предприемането на дейни дейности в тази посока и да разпространяват градивната роля на бизнеса в обществото за възстановяване на социално-икономическата среда.

Още на влизане в залата министър председателят Бойко Борисов се поинтересува: " Изсветлява ли стопанската система ? ". Милена Ангелова от АИКБ, която го посрещна му отговори: " Все повече ".

Васил Велев приветства гостите. Колкото по-светла е стопанската система, толкоз повече доходи има в бюджета , по думите му. Изсветляване на стопанската система е приоритет за АИКБ. Сивата стопанска система е отстъпила до 25% , похвали Велев.

Когато има непоклатимост, имаме и по-бързо изсветляване на стопанската система, изясни той. Сивата стопанска система е по-малка, в сравнение с е чувството за нея, разяснява още Васил Велев.

Напълно е евентуално 2020-2021 година, съгласно него, да стигнем приблизително европейските равнища на изсветляване на стопанската система. Министър-председателят Бойко Борисов връчи премията за персона или организация с принос в сферата . Призът отиде при Асоциация на организация на българските работодатели.

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички номинирани. Много нелепости се изговарят , бе коментарът му. Той цитира братя Карамазови. Атакува служебното държавно управление, че за два месеца ръководство има 120 милиона лв. по-малко доходи .

Румъния не е поканена в Еврозоната, толкоз ни ги набиваха в очите , продължи той и даде обещание равнището на контрабандата да падне още. Борисов даде обещание сполучливи резултати, в случай че ГЕРБ е на власт. Полагаме големи старания и боят по контрабандата няма да го изпуснем, акцентира Борисов. Акция " Пречупване " се споделя, добави министър председателят.

Можем да се поздравим с триумф, разяснява пред медиите след формалната част Бойко Борисов, удовлетворен от резултатите по изсветляване на сивата стопанска система. Само за година тя е изсветляла с нови 10% , както демонстрират данните на АИКБ.

По време на мандатите на Българска социалистическа партия сивата стопанска система става голяма, щом пристигна наше държавно управление - изсветлява стопанската система, регистрира министър председателят. Това са повече пари за всички браншове, по думите му. Това е извънредно значимо, добави Бойко Борисов и отхвърли да разяснява странични тематики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР