В търговската площадка Ebay се появиха няколко предложения за продажбите

...
В търговската площадка Ebay се появиха няколко предложения за продажбите
Коментари Харесай

В Ebay само за $100 се продава хакерски инструмент за проникване в смартфоните

В комерсиалната площадка Ebay се появиха няколко оферти за продажбите на устройството Universal Forensic Extraction Device (UFED) на компанията Cellebrite. Това е профилиран хакерски инструмент, който специфичните служби на другите страни употребяват за хакването на смарт телефоните, притежавани от обвинени, от нарушители и така нататък

Новите модели UFED се продават при цена $15 000 и явно някой предлага по-старите версии при пазарни цени – единствено за $100.

Специалистът по осведомителна сигурност Матю Хики купи няколко екземпляра UFED и откри, че те към този момент са употребявани от някой различен. В тяхната памет бяха открити идентификаторите на съответни смарт телефони, в това число IMEI номерата, датата на сканирането, типовете копирани от паметта на смарт телефона данни.

Хики съобщи, че благодарение на UFED са хакнати редица модели смарт телефони на Samsung, LG, ZTE и Motorola,, както и по-старите модели iPhone и iPod. За достъпа до тяхната памет се употребяват разнообразни експлойти, като множеството от употребяваните от експлойтите уязвимости се отсраняват посредством ъпдейти, нови версии на операционната система и така нататък

Изглежда че американските специфични служби и ФБР бракуват остарелите модели UFED, които не могат да проникват в новите версии на Android и iOS. Най-вероятно това са недобросъвестни чиновници, които вместо да утилизират евентуално рисковия инструмент, го продават в Ebay.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР