В търговската мрежа във Варна и областта са пласирани яйца

...
В търговската мрежа във Варна и областта са пласирани яйца
Коментари Харесай

Във Варненско са пласирани яйца от птицефермата с птичия грип

В комерсиалната мрежа във Варна и региона са пласирани яйца от фермата с птичи грип в Генерал Тошево. Повод за терзание обаче няма, безапелационна е шефката на Областна дирекция по сигурност на храните доктор Златина Димова. По думите й човек не би могъл да се болести от потреблението на птичия артикул, изключително когато е обработен термично.

Установени са количества в един склад и ще бъдат унищожени. Възможно е и в някои търговски обекти към момента да има от яйцата. Със сигурност е имало консумация от хора, тъй като доставките са били в края на предишния месец, а яйцата са бързооборотна стока.

„ Няма мотив за терзание и суматоха у хората. Елементарното заряване не е методът за разпространяване на болестта. Човек би могъл да се болести, в случай че е бил оператор в животновъдния обект и е имал пряк контакт с птиците. “, увери доктор Димова.

Огнище на инфлуенца бе открито в птицеферма за кокошки носачки в Генерал Тошево. Поетапно ще бъдат убити и обезвредени 140 000 носачки. Засилени са клиничните прегледи на птиците, отглеждани в останалите селища на територията на област Добрич.

Няма случаи на птичи грип на територията на Варненска област. Няма получени сигнали за бедстващи или умрели птици в морето или Варненското езеро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР