В Търговище за денонощие са паднали 44 литра на кв.

...
В Търговище за денонощие са паднали 44 литра на кв.
Коментари Харесай

Повече от половината месечна норма са падналите за денонощие валежи в област Търговище


В Търговище за денонощие са паднали 44 литра на кв. метър дъжд, което е повече от половината месечна норма за паднали дъждове, заяви на Българска телеграфна агенция ръководителят на Метеорологичната обсерватория Красимира Стойчева.

По данни на експерта нормата за юни е 80 литра на кв.м. Наймного дъжд е имало в община Омуртаг - 51 литра на квадратен метър, а минимум - в региона на антоновското село Стеврек - 21 л/ кв.м. От осемте валежомерни и трите климатични станции, ситуирани в разнообразни елементи на област Търговище, няма подадени сигнали за вреди след дъжда. Не е имало и градушки.

Няма заплаха от преливане на язовирите в района, защото равнищата им се поддържат до 50 % от размера, оповестиха от регионалната администрация в Търговище. Вчера заместител регионалният шеф Панайот Димитров е ревизирал водоеми в Омуртажко и Търговищко. Констатирано е, че множеството от язовирите са в положително положение, а тези край селата Царевци, Беломорци и Горно Козарево в Омуртажко са на " кота преливен борд ". Взети са ограничения и са извършени диалози с общинското управление на Омуртаг и със притежателите на язовирите за обезпечаване на непрекъснатото им наблюдаване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР