В Таджикистан почина столетницата Фатима Мирзокулова, за която се предполага,

...
В Таджикистан почина столетницата Фатима Мирзокулова, за която се предполага,
Коментари Харесай

Най-възрастната жена в света почина на 127 години

В Таджикистан умря столетницата Фатима Мирзокулова, за която се допуска, че е родена през деветнадесети век и е на 127 г, заяви в. " Дейли мейл ", представен от " Канал 3 ".

 
Според паспорта ѝ тя е родена на 13 март 1893 година на територията на сегашен Таджикистан. Не се оповестява за други документи, които да удостоверяват възрастта ѝ. Ако датата на раждане от паспорта ѝ е точна, Фатима Мирзокулова е била най-възрастната жена в света.
  
През по-голямата част от живота си Фатима е работела в колхоз и е отглеждала памук. Обичала работата си и траяла да работи и след пенсионирането. Фатима имала 8 деца и повече от 200 внуци, правнуци и праправнуци.
 
През 2018 година дамата разказала пред изданието " Оупън Ейша ", че първият ѝ брачен партньор, татко на най-големият ѝ наследник и две от дъщерите ѝ, е умрял през Втората международна война. През 1951 година Фатима се омъжила наново. Тя била на 58 година, а брачният партньор й - на 72 година Родили им се пет деца, като най-малкият й наследник се родил, когато Фатима била на 66 година
 
Една от дъщерите ѝ разказала пред изданието, че когато била на 30 година, Фатима няколко години учила във вечерно учебно заведение. Тя не четяла книги, не се интересувала от политика и нервите ѝ постоянно били здрави.
 
По публични данни най-възрастният човек в света е японката Кане Танака, която е на 117 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от ту
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР