В Таджикистан почина столетницата Фатима Мирзокулова, за която се предполага,

...
В Таджикистан почина столетницата Фатима Мирзокулова, за която се предполага,
Коментари Харесай

Таджикистанка почина на 127 години

В Таджикистан умря столетницата Фатима Мирзокулова, за която се допуска, че е родена през деветнадесети век и е на 127 г, заяви в. "Дейли мейл ".

Според паспорта й тя е родена на 13 март 1893 година на територията на сегашен Таджикистан. Не се оповестява за други документи, които да удостоверяват възрастта й. Ако датата на раждане от паспорта й е точна, Фатима Мирзокулова е била най-възрастната жена в света.

През по-голямата част от живота си Фатима е работела в колхоз и е отглеждала памук. Обичала работата си и траяла да работи и след пенсионирането. Фатима имала 8 деца и повече от 200 внуци, правнуци и праправнуци, предава Българска телеграфна агенция.

През 2018 година дамата разказала пред изданието "Оупън Ейша ", че първият й брачен партньор, татко на най-големият й наследник и две от дъщерите й, е умрял през Втората международна война. През 1951 година Фатима се омъжила наново. Тя била на 58 година, а брачният партньор й - на 72 година Родили им се пет деца, като най-малкият й наследник се родил, когато Фатима била на 66 година

Една от дъщерите й разказала пред изданието, че когато била на 30 година, Фатима няколко години учила във вечерно учебно заведение. Тя не четяла книги, не се интересувала от политика и нервите й постоянно били здрави.

По публични данни най-възрастният човек в света е японката Кане Танака, която е на 117 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР